ΣΠΟΡ

«Συγκλονιστικοί» Παπασταθόπουλος-Τοροσίδης, η επόμενη ημέρα της Εθνικής (vid)

«Συγκλονιστικοί» Παπασταθόπουλος-Τοροσίδης, η επόμενη ημέρα της Εθνικής (vid)
Η επόμενη ημέρα της εθνικής ομάδας μετά τον αποκλεισμό από την Κροατία ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Το όνειρο του μουντιάλ της Ρωσίας δεν έγινε πραγματικότητα και η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου κοιτάζει πλέον την επόμενη η ημέρα. Τον τόνο έδωσαν με τις δηλώσεις τους οι δύο αρχηγοί, Τοροσίδης και Παπασταθόπουλος, που αναφέρθηκαν και στο θέμα της παραμονής του Μίκαελ Σκίμπε στον πάγκο.

Το χειροκρότημα για την προσπάθεια της εθνικής ομάδας στο 2ο αγώνα με την Κροατία έδωσε κουράγιο στους διεθνείς για να αντιμετωπίσουν τον αποκλεισμό από την Κροατία, που αποδείχθηκε καλύτερη ομάδα από την εθνική μας.

Αρχηγική εμφάνιση του Παπασταθόπουλου

Κανείς πάντως από τους παίκτες δεν είχε διάθεση να δικαιολογήσει καταστάσεις. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος βγήκε πρώτος και έθεσε τον στόχο μιλώντας καθηλωτικά για όλα τα ζητήματα της εθνικής στην κάμερα του ΣΚΑΙ. Δεν παρέλειψε μάλιστα να τονίσει ότι αποκλεισμός από το EURO 2020 θα σημάνει την αποχώρησή του.

18711184


(Ο Παπασταθόπουλος αποφεύγει τον Πέρισιτς - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)

«Είναι μεγάλη η πίκρα, που δεν πάμε και πάλι σε μία μεγάλη διοργάνωση. Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη στήριξη. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια για την προσπάθεια σε όλους. Πρέπει να καθίσουμε και να δούμε τι έφταιξε, τι δεν πήγε καλά. Το EURO θα είναι η τελευταία ευκαιρία για αυτήν την ομάδα, σίγουρα για τους μεγαλύτερους σε ηλικία από εμάς. Θα είναι η… τρίτη και φαρμακερή. Αν δεν προκριθούμε, ίσως εμείς οι μεγαλύτεροι θα έπρεπε να αποσυρθούμε. Εγώ, δηλαδή, σίγουρα. Αν δεν τα καταφέρουμε, δεν θα υπάρχουν λάθη, δεν θα υπάρχει συγγνώμη, δεν θα υπάρχει τίποτα»!

18711145


(Μονομαχία Μόντριτς (αρ.)-Παπασταθόπουλου (δ) - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)

«Με τον Σκίμπε γίναμε οικογένεια. Μιλήσαμε τότε στην Αυστραλία και γίναμε ομάδα. Έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τους 19 βαθμούς που πήραμε. Σίγουρα, έκανε λάθη, όπως κάναμε και εμείς. Κυρίως, την προηγούμενη Πέμπτη, στην Κροατία. Όταν χάνεις 4-1, φταίνε όλοι, πρώτα οι παίκτες και μετά αυτός. Τώρα, αν θα μείνει, είναι ζήτημα δικό του και της ομοσπονδίας». Λίγο μετά έδωσε και τον τόνο με ανάρτησή του στο Facebook.

1papastathoWCQ


(Πηγή: Facebook)

«Δάκρυσε» ο Τοροσίδης

Συναισθηματικά φορτισμένος εμφανίστηκε στην κάμερα του ΣΚΑΙ ο αρχηγός Βασίλης Τοροσίδης που ήταν πολύ πιο ξεκάθαρος για τη διάθεση των παικτών να παραμείνει ο Σκίμπε.

«Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος με έναν αποκλεισμό. Έχω ζήσει την Εθνική σε πολύ καλές στιγμές. Για εμένα είναι αποτυχία. Αν δεν περάσεις, δεν μπορείς να λέγεσαι μεγάλη ομάδα. Αν στοχεύσεις τα τελικά πρέπει να πάρεις 19 βαθμούς στον όμιλο και να προκρίνεσαι. Σίγουρα, πέσαμε πάνω σε δύσκολο αντίπαλο, αλλά στο παρελθόν έχουμε παίξει ξανά με μεγάλες ομάδες και δείξαμε πως είμαστε και εμείς μεγάλη ομάδα. Αν δεν πάμε στο EURO του 2020 θα έρθουν δύσκολες μέρες για την Εθνική και δεν το θέλω αυτό. Έχω ζήσει μεγάλες στιγμές με αυτή την ομάδα. Πόνο βγάζω γιατί χάνω δύο διοργανώσεις και σιγά σιγά, όπως σε κάθε ποδοσφαιριστή, έρχεται στο τέλος. Έχω να διηγούμαι ιστορίες από δύο διοργανώσεις, θα ήθελα να υπήρχαν ιστορίες από το 2016 και το 2018 και αυτό με πονάει».

18711133


(Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας Βασίλης Τοροσίδης - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)

«Εύχομαι να μείνει ο προπονητής, για το καλό της Εθνικής. Το έχω πει και στους παίκτες και στη διοίκηση. Είναι αυτός που μας ένωσε ξανά. Όλοι μαζί δεν περάσαμε στο μουντιάλ, αλλά πρέπει να του δοθεί μια ακόμα ευκαιρία. Αν δείξουμε αυτό το πρόσωπο και στη συνέχεια θα είμαστε στο Euro του 2020. Βέβαια, εμείς είπαμε τη γνώμη μας, αλλά δεν αποφασίζουν οι παίκτες, θα αποφασίσει η διοίκηση».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις των υπολοίπων διεθνών, που έθεσαν ως βασικό στόχο την πρόκριση στα τελικά του EURO.

(Δηλώσεις Μανωλά-Πέλκα, Πηγή: You Tube / Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου)

Ο Σκίμπε και η επόμενη ημέρα

Στις 30 Νοεμβρίου λήγει το συμβόλαιο του Μίκαελ Σκίμπε με την Ομοσπονδία, που θα ανανεωνόταν αυτόματα, εάν η εθνική προκρινόταν στα τελικά του μουντιάλ. Ο Γερμανός τεχνικός εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα είναι στον πάγκο της εθνικής και στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι.

Το συμβόλαιο του 52χρονου τεχνικού ήταν ύψους 560 χιλιάδων € (με bonus 500 χιλ. για πρόκριση στο μουντιάλ) και πιθανότατα να γίνει συζήτηση εκ νέου για τους οικονομικούς όρους. Η εισήγηση πάντως του τεχνικού διευθυντή Εθνικών ομάδων Ζήση Βρύζα είναι θετική, καθώς αναγνωρίζεται ότι ο Σκίμπε έφτιαξε μια ομάδα και πάλι μετά την «καταστροφή» της εποχής Ρεχάγκελ και παρά τα λάθη του, την έφτασε μέχρι τα μπαράζ.

1 4280105


(Μίκαελ Σκίμπε, Θωμάς Στράτος και Κώστας Τσάνας (αρ.-δ.), το τημ των Ομοσπονδιακών προπονητών - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει η γνώμη των διεθνών και ιδιαίτερα των «παλιών», που είναι σαφέστατα υπέρ του. Όλα λοιπόν δείχνουν ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η ανανέωση του συμβολαίου του.

2016 09 21T112230Z 117458550 MT1ACI14617854 RTRMADP 3 SOCCER EURO2020 LAUNCH


(Το EURO 2020 είναι ο επόμενος στόχος της εθνικής ομάδας - Πηγή: Action Images via Reuters / Tony O'Brien Livepic)

Η Εθνική ομάδα θα έχει πλέον δύο ευκαιρίες για πρόκριση στα τελικά του EURO 2020, καθώς ξεκινά το UEFA Nations League, ενώ θα υπάρχει και προκριματική φάση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ