ΣΠΟΡ

Σκάνδαλο FIFA: Αυτοκτόνησε κατηγορούμενος στην Αργεντινή

Σκάνδαλο FIFA: Αυτοκτόνησε κατηγορούμενος στην Αργεντινή
Αυτοκτόνησε κατηγορούμενος για το σκάνδαλο FIFA REUTERS / ARND WIEGMANN

Ο Χόρχε Ντελόν, πρώην παράγοντας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αργεντινής και κατηγορούμενος για το σκάνδαλο διαφθοράς στη FIFA, αυτοκτόνησε πέφτοντας στις ράγες του τρένου στην πόλη Λανούς. Ο 52χρονος δικηγόρος υπήρξε και συνεργάτης του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης Κίρχνερ από το 2012.

Ο Ντελόν έβαλε τέρμα στη ζωή του λίγες ώρες από την κατάθεση σε Δικαστήριο της Νέας Υόρκης του πρώην CEO του τηλεοπτικού δικτύου "Torneos y Competencias", Αλεχάντρο Μπουρσάκο, ότι πλήρωσε μεγάλα χρηματικά ποσά (συνολικού ύψους 4 εκατ. $) στον ίδιο και στο συνεργάτη του Πάμπλο Παλαντίνο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του μουντιάλ.

Ο Ντελόν και ο Παλαντίνο συμμετείχαν στο πρόγραμμα Futbol Para Todos της FIFA και είναι ανάμεσα στους 42 κατηγορούμενους για το FIFA Gate, με εμπλοκή και του Σεπ Μπλάτερ. Τα τηλεοπτικά δικαιώματα των μουντιάλ βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας και ιδιαίτερα στη Ν. Αμερική (με εμπλοκή όλων των μεγάλων δικτύων), με τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας της Αργεντινής, Χούλιο Γκροντόνα, επίσης να κατηγορείται από τον Μπουρσάκο.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του οδηγού της αμαξοστοιχίας ν. 3251, που πήγαινε στην πόλη Ezeiza, ο Ντελόν έτρεξε στις γραμμές και έπεσε στο τρένο. Ο 52χρονος παράγοντας είχε 4 παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ