ΣΠΟΡ

«Δάκρυσε το Ηράκλειο» για τον Ευγένιο Γκέραρντ (vid)

«Δάκρυσε το Ηράκλειο» για τον Ευγένιο Γκέραρντ (vid)
Συγκίνηση στο φιλικό προς τιμήν του Ευγένιου Γκέραρντ (εδώ με το γιο του) EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Συγκλονιστικές στιγμές έζησε το Ηράκλειο στο φιλικό παιχνίδι προς τιμήν του Ευγένιου Γκέραρντ. Ο Ολλανδός τεχνικός που έγραψε ιστορία με τον ΟΦΗ αποθεώθηκε από τον κόσμο, ενώ οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές, που συνεργάστηκαν μαζί του ξέσπασαν σε λυγμούς, φορτισμένοι συναισθηματικά.

Τα «παιδιά»-πρώην παίκτες του ΟΦΗ αντιμετώπισαν τους «φίλους» του Γκέραρντ σε ένα παιχνίδι που θα μείνει στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου στην έδρα, που έγραψε "λαμπρές σελίδες" με την Κρητική ομάδα, ο Ολλανδός τεχνικός.

4296023


(Ανανηστική φώτο στα αποδυτήρια του ΟΦΗ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

4296027

(Ο Φρατζέσκος σε ρόλο φωτογράφου με "μοντέλα" τους Γεωργαμλή (αρ.)-Μαχλά (δ.) - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

Παρά τα προβλήματα υγείας, ο Ευγένιος Γκέραρντ δεν μπορούσε να λείψει από το ιστορικό αυτό παιχνίδι και η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο του Γεντί Κουλέ πυροδότησε ένα κύμα ενθουσιασμού και το σύνθημα, «δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ, Ολλανδέ», ακουγόταν όλη την ώρα.

1 4296066


(Ο Γκέραρντ με τον πρώην πρόεδρο του ΟΦΗ Παντελή Μυριοκεφαλιτάκη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

Είναι ενδεικτική η θέληση του Γκέραρντ για να μην χάσει το ματς αυτό, που ζητούσε «χαρτάκι» πριν τη σέντρα για να βγάλει την 11άδα του αγαπημένου του ΟΦΗ! Παρακολούθησε για 43 λεπτά τον αγώνα, πριν αποχωρήσει συγκινημένος από το γήπεδο.

4296402


(Ο Ευγένιος Γκέραρντ στον πάγκο του ΟΦΗ και πάλι - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

«Πολύ μεγάλη η συγκίνηση. Ήταν κάτι που ήθελα πολλά χρόνια να γίνει γιατί το αξίζει αυτός ο άνθρωπος, η αγάπη που του έχουν τα παιδιά είναι τεράστια. Όλο αυτό είναι μοναδικό, το αξίζουν όλοι και οι άνθρωποι που τον αγαπούν και έχουν γεμίσει το γήπεδο. Περίμενε πολύ. Του έλεγα πάντα γι' αυτή τη μέρα γιατί περάσαμε δύο εβδομάδες δύσκολες στο νοσοκομείο και αυτή η μέρα τον κράτησε» δήλωσε με δάκρυα στα μάτια της η σύζυγος του Γκέραρντ, Κατερίνα Παπαδάκη.

4296070


(Με δάκρυα στα μάτια ο Κώστας Φρατζέσκος (κ.) και ο Νίκος Νιόπλιας (αρ.) - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

Ένας-ένας οι παίκτες έσπευσαν να φιλήσουν το χέρι του «μίστερ», ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που δεν άντεξαν και ξέσπασαν σε δάκρυα, αντικρύζοντας τον άνθρωπο, που άλλαξε την καριέρα τους.

4296075


(Ο εμπνευστής του αγώνα, Ηλίας Πουρσανίδης, σκύβει να φιλήσει τον Ευγένιο Γκέραρντ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

Και με τη σέντρα του παιχνιδιού, δεκάδες πυρσοί άναψαν στο γήπεδο σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα, παρά τις όχι καλές καιρικές συνθήκες. Η παρουσία του Ευγένιου Γκέραρντ ήταν αρκετή για να γεμίσει το γήπεδο.

Υπήρξε και παιχνίδι με τη συμμετοχή των βετεράνων του ΟΦΗ, αλλά και παικτών της εθνικής ομάδας, πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004, και ποδοσφαιριστών, που αποτέλεσαν τη ζωντανή ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

4296215


(Τσιάρτας, Κατσουράνης, Μπασινάς και Γκόγκιτς υποκλίνονται στο μεγαλείο του Γκέραρντ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

Οι "φίλοι" του Γκέραρντ αποδείχθηκαν πιο αποτελεσματικοί από τα "παιδιά" του στο β ημίχρονο, βάζοντας 4 γκολ (46' Τζόρτζεβιτς, 52' Καραγκούνης, 63' Γιαννακόπουλος, 80' Μάρκος) για το 0-4.

Οι αρχικές 11άδες

Παιδιά Γκέραρντ: Χανιωτάκης, Σταυρακάκης, Γκουλής, Παυλόπουλος, Πατεμτζής, Ίσις, Μαρινάκης, Πουρσανίδης, Μαχλάς, Νιόπλιας, Τζουγκάνοβιτς.

Φίλοι Γκέραρντ: Νικοπολίδης, Αποστολάκης, Κωστούλας, Καψής, Γκούμας, Μπασινάς, Κατσουράνης, Λυμπερόπουλος, Καραγκούνης, Τσιάρτας, Γκόγκιτς.

imageGerard


(Το ιστορικό φύλλο αγώνα)

4296407


(Καραγκούνης και Τζόρτζεβιτς σκόρερς των "φίλων" - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ