ΣΠΟΡ

Σοκ στη Σεβίλλη: Με καρκίνο διαγνώστηκε ο προπονητής της Εντουάρντο Μπερίτσο

Σοκ στη Σεβίλλη: Με καρκίνο διαγνώστηκε ο προπονητής της Εντουάρντο Μπερίτσο
Σοκ από την έιδηση ότι ο Εντουάρντο Μπερίτσο διαγνώσθηκε με καρκίνο του προστάτη ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / RAUL CARO CADENAS

Λίγες ώρες μετά τη θριαμβευτική ανατροπή της Σεβίλλης από το 0-3 σε 3-3 με τη Λίβερπουλ για την 5η αγωνιστική του Champions League, η ευφορία στις τάξεις των Ανδαλουσιάνων μετατράπηκε σε στενοχώρια. Ο προπονητής της ομάδας Εντουάρντο Μπερίτσο διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη.

Ο 48χρονος προπονητής υποβλήθηκε τις τελευταίες ημέρες σε εξετάσεις και τα αποτελέσματα έγιναν γνωστά λίγη ώρα πριν την αναμέτρηση με τη Λίβερπουλ. Τίποτε όμως δεν είχε διαρρεύσει από τις τάξεις του συλλόγου για το γεγονός ότι αποδείχθηκαν θετικές και ότι ο Μπερίτσο πάσχει από καρκίνο του προστάτη.

18744254


(Ο Μπερίτσο (κ.) στην προπόνηση της Σεβίλλης την παραμονή του αγώνα - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / RAUL CARO CADENAS)

Ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για τους παίκτες, ώστε να επιχειρήσουν αυτή την απίστευτη ανατροπή και να τρέξουν όλοι στο τέλος να αγκαλιάσουν τον Αργεντινό προπονητή τους, με το σφύριγμα του διαιτητή, όπως είπαν στις δηλώσεις τους.

2017 11 21T215315Z 1301866430 RC18C42D23D0 RTRMADP 3 SOCCER CHAMPIONS SEV LIV


(Οι παίκτες της Σεβίλλης τρέχουν στον προπονητή τους (πλάτη) - Πηγή: ACTION IMAGES via REUTERS / MATTHEW CHILDS)

Η Σεβίλλη το πρωί της Τετάρτης ανακοίνωσε και επίσημα την είδηση και ενημέρωσε ότι θα ακολουθήσουν νέες εξετάσεις και η ενδεδειγμένη θεραπεία για τον Μπερίτσο.

Την ίδια ώρα είχαμε και τς πρώτες αντιδράσεις συμπαράστασης, ακόμη και από πρώην ανθρώπους του συλλόγου, όπως ο προπονητής των 3 Europa League, Ουνάι Έμερι (πλέον στην ΠΣΖ) και ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Σεβίλλης και αρχιτέκτονας της σπουδαίας ομάδας, Ραμόν Ροντρίγκεζ Μόντσι (πλέον στη Ρόμα).

Η Σεβίλλη ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον προπονητή της, που βρέθηκε το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο κριτικής μετά από κάποια ανεπιτυχή αποτελέσματα, αλλά από τη φύση της θεραπείας, θα εξαρτηθεί εάν ο Μπερίτσο θα μπορέσει να παραμείνει στον πάγκο της ομάδας, ή θα χρειαστεί να αντικατασταθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ