ΣΠΟΡ

F1: Pole position για τον Μπότας και στο Αμπού Ντάμπι (vid)

F1: Pole position για τον Μπότας και στο Αμπού Ντάμπι (vid)
Στην πρώτη γραμμή εκκίνησης η Mercedes με Μπότας (αρ.) και Χάμιλτον (δ.) EPA/VALDRIN XHEMAJ

Στο κλείσιμο της σεζόν στην Formula 1, ο Βάλτερι Μπότας μοιάζει έτοιμος να διεκδικήσει τις πιθανότητες που του αναλογούν για να προσπεράσει στην κατάταξη του παγκοσμίου πρωταθήματος τον Σεμπάστιαν Φέτελ και να βρεθεί εκείνος πίσω από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον. Στο Αμπου Ντάμπι κατάφερε να πάρει την pole position και να είναι πρώτος αύριο Κυριακή (15.00) στη γραμμή εκκίνησης.

Αυτή ήταν η 4η pole position για τον Μπότας στην καριέρα του (όλες εφέτος με την Mercedes) και για πρώτη φορά κάνει το back to back, μετά το Grand Prix στην Βραζιλία. Ο Λιούις Χάμιλοτν ήταν ο αντίπαλος του στις κατατκτήριες και τον κέρδισε μόνο στην Q2.

Ο Φινλανδός οδηγός έκανε ρεκόρ πίστας με 1.36.231 καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Χάμιλτον με 1.36.742 από την Q2 και οι δύο Mercedes θα βρεθούν δίπλα δίπλα στη γραμμή εκκίνησης.

Όλοι οι υπόλοιποι ήταν αρκετά πιο αργοί, με τον Φέτελ να είναι 3ος, ενώ ο Ρικιάρντο με τη Red Bull μπήκε σφήνα στις δύο Ferrari, αφήνοντας 5ο το Ραϊκόνεν και 6ο τον ομόσταυλο του Μαξ Φερστάπεν.

Θυμίζουμε ότι ο Χάμιλτον με 345 βαθμούς είναι ήδη παγκόσμιος πρωταθλητής. Ο Φέτελ έχει 302 και ο Μπότας 280, με το Γερμανό πιλότο να χρειάζεται απλά να τερματίσει 8ος, ώστε να εξασφαλίσει εκείνος την τιμητική 2η θέση του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ