ΣΠΟΡ

Τα παιδιά της Μπαρτσελόνα τραγουδούν για τα 118α γενέθλιά της (vid)

Τα παιδιά της Μπαρτσελόνα τραγουδούν για τα 118α γενέθλιά της (vid)
FC Barcelona

118 χρόνια ιστορίας συμπληρώνονται σήμερα από την 29 Νοεμβρίου του 1899 και την ίδρυση της Μπαρτσελόνα. Η οικογένεια του Καταλανικού συλλόγου γιορτάζει τα γενέθλια με διάφορες εκδηλώσεις και αναρτήσεις. Όμως το καλύτερο δώρο το έκαναν τα παιδιά των Ακαδημιών της Μπαρτσελόνα σε όλο τον κόσμο.

Ο Λιονέλ Μέσι είναι το κορυφαίο προϊόν των Ακαδημιών της Μπαρτσελόνα, που αποτελούν αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο "όπλο" του συλλόγου. Παιδιά σε όλο τον κόσμο φορύν την μπλαουγκράνα φανέλα και ονειρεύονται να μοιάσουν στον Αργεντινό μάγο. Μέσα από την παραγωγική διαδικασία, οι υπεύθυνοι της Μπαρτσελόνα αναζητούν τους αυριανούς πρωταγωνιστές του συλλόγου, ώστε να μη χρειάζεται να καταφεύγουν διαρκώς σε πολυδάπανες μεταγραφές.

14357635


(Το κτίριο της Masia - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ALBERT OLIVE)

Η Masia είναι το επιτελικό κέντρο του συλλόγου στη Βαρκελώνη. 36 όμως ακόμη επίσημες σχολές, σε όλο τον κόσμο, συγκεντρώνουν ό,τι καλύτερο σε ταλαντούχα παιδιά και παράλληλα τα εντάσσουν στον τρόπο σκέψης και λειτουργίας της Μπαρτσελόνα.

60238282


(Το δίκτυο σχολών της Μπαρτσελόνα σε όλο τον κόσμο - Πηγή: fcb-escola.fcbarcelona.com)

Παιδιά λοιπόν από όλες αυτές τις σχολές έφτιαξαν ένα εξαιρετικό βίντεο για να ευχηθούν χρόνια πολλά στην ομάδα που είναι "παραπάνω από ένα κλαμπ".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ