ΣΠΟΡ

Euroleague: Δοκιμασία στο Κάουνας για Παναθηναϊκό Superfoods

Euroleague: Δοκιμασία στο Κάουνας για Παναθηναϊκό Superfoods
Συνέχεια στις υψηλές πτήσεις αναζητά ο Παναθηναϊκός στη Λιθουανία. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Παναθηναϊκός Superfoods θέλει να δώσει συνέχεια στις εντυπωσιακές εμφανίσεις του στη φετινή Ευρωλίγκα  και για να το κάνει θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ζαλγκίρις στο Κάουνας το βράδυ της Πέμπτης (7/12).

Με τον Λούκας Λεκαβίτσιους να είναι το κεντρικό πρόσωπο, καθώς αναδείχθηκε και ανδρώθηκε από τη Ζαλγκίρις Κάουνας, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στις 20:00 (Novasports 1HD) το βράδυ τους Λιθουανούς εκτός έδρας για την 11η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» έφτασαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο Κάουνας, μετά από ένα πολύωρο ταξίδι με ενδιάμεσους σταθμούς το Κίεβο και το Βίλνιους, με τον Τσάβι Πασκουάλ να μην έχει αγωνιστικά προβλήματα αφού στην αποστολή του «τριφυλλιού» είναι και ο Ίαν Βουγιούκας.

18797425

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Παναθηναϊκός θα βρει απέναντί του για ακόμα μια φορά τον παλιό γνώριμο, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που είναι ο προπονητής της Ζαλγκίρις. Οι Λιθουανοί προέρχονται από ήττα και σίγουρα θα θέλουν να αντιδράσουν ενώ την ίδια ώρα το «τριφύλλι» θα προσπαθήσει να διευρύνει σε 6 τις συνεχόμενες νίκες του και να ανέβει στο 8-3 που θα εδραιώσει τη θέση του στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας.

Στα… όπλα που θα επιστρατεύσει ο Παναθηναϊκός στο παρκέ της έδρας της Ζαλγκίρις, θα είναι για ακόμα μια φορά ο Νικ Καλάθης. Ο διεθνής γκαρντ έκανε έναν Νοέμβριο… φωτιά, για τον οποίο η Ευρωλίγκα τον επιβράβευση αναδεικνύοντάς τον ως τον MVP της διοργάνωσης για τον συγκεκριμένο μήνα.

Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας, η Μπάμπεργκ θα υποδεχθεί την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ενώ η Μακάμπι Τελ Αβίβ την Βαλένθια. Ισπανικός «εμφύλιος» στη Βιτόρια καθώς η Μπασκόνια υποδέχεται την Ουνικάχα Μάλαγα, ενώ το πρόγραμμα της Πέμπτης κλείνει με τον αγώνα Αρμάνι Μιλάνο – Χίμκι. Η 11η αγωνιστική συνεχίζεται την Παρασκευή με τους αγώνες Ερυθρός Αστέρας – Εφές Αναντολού, Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα – Φενέρμπαχτσε.

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου

Ζαλγκίρις Κάουνας – Παναθηναϊκός

Μπάμπεργκ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Μπασκόνια – Μάλαγα

Μιλάνο – Χίμκι

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου

Ερυθρός Αστέρας – Εφές Αναντολού

Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης

Μπαρτσελόνα - Φενέρμπαχτσε

Η βαθμολογία

  1. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 8-2
  2. Ολυμπιακός 8-2
  3. Φενέρμπαχτσε 7-3
  4. Παναθηναϊκός 7-3
  5. Μακάμπι Τελ Αβίβ 6-4
  6. Χίμκι 6-4
  7. Ρεάλ Μαδρίτης 5-5
  8. Ζαλγκίρις Κάουνας 5-5
  9. Μπάμπεργκ 5-5
  10. Μπαρτσελόνα 4-6
  11. Μπασκόνια 4-6
  12. Βαλένθια 3-7
  13. Αρμάνι Μιλάνο 3-7
  14. Ερυθρός Αστέρας 3-7
  15. Ουνικάχα Μάλαγα 3-7

ΔΗΜΟΦΙΛΗ