ΣΠΟΡ

Europa League: Ραντεβού με την ιστορία η ΑΕΚ

Europa League: Ραντεβού με την ιστορία η ΑΕΚ
Την πρόκριση στα νοκ-άουτ του Europa League επικυρώνει η ΑΕΚ. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Αούστρια στη Βιέννη στις 20:00 και θέλει τουλάχιστον έναν βαθμό για να «σφραγίσει» την πρόκρισή της στους «32» του Europa League. Όλο το πρόγραμμα της τελευταίας φάσης των ομίλων.

Ιστορικής σημασίας αναμέτρηση για την ΑΕΚ στη Βιέννη, απέναντι στην Αούστρια, αφού αν η Ένωση δεν ηττηθεί θα βρεθεί στους «32» του Europa League καταγράφοντας μια σημαντική επιτυχία στην επιστροφή της σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από αρκετά χρόνια. Οι «κιτρινόμαυροι» είναι από την Τετάρτη στην Αυστρία και φιλοδοξούν να καταφέρουν τον στόχο τους, ενώ είναι ενδεικτικό της επιθυμίας που υπάρχει για πρόκριση και το πόσοι φίλοι της ομάδας έχουν ταξιδέψει για το εκτός έδρας παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων…

18524422

Για τη νίκη θα παίξει η Ένωση, όπως είπε ο Χιμένεθ. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή έχει 7 βαθμούς και είναι στη δεύτερη θέση του ομίλου της, πίσω από τη Μίλαν που έχει 11 και είναι ήδη στην επόμενη φάση. Η Αούστρια έχει 7 βαθμούς και θα επιδιώξει να νικήσει την ΑΕΚ για να τη φτάσει και να περάσει αυτή στην επόμενη φάση καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία. Ακόμα και σε τριπλή ισοβαθμία με ΑΕΚ και Ριέκα οι αυστριακοί υπερτερούν, όμως, αυτό δεν είναι στο χέρι τους αφού οι «κιτρινόμαυροι», σύμφωνα και με τις δηλώσεις που έκανε από χθες Τετάρτη ο προπονητής τους, Μανόλο Χιμένεθ, θα παίξουν για τη νίκη. Παρότι στην ΑΕΚ κάνει και η ισοπαλία, ο Ισπανός τεχνικός είπε χαρακτηριστικά πως «είμαι 30 χρόνια στο ποδόσφαιρο, δεν ξέρω πως παίζουν για την ισοπαλία. Ξέρω να παίζω για τη νίκη».

Εκτός από την ΑΕΚ και την Αούστρια, ωστόσο, υπάρχουν αρκετές ομάδες ακόμα που διεκδικούν την είσοδό τους στη φάση των «32» του Europa League. Το βράδυ της Πέμπτης, μετά το τέλος της φάσης των ομίλων μπορεί να έχουν προκριθεί και οι Σλάβια Πράγας, Αστάνα, Λουντογκόρετες, Μπασακσεχίρ, Σερίφ, Λοκομοτίβ Μόσχας, Κοπεγχάγη, Ερυθρός Αστέρας, Κολωνία, Μαρσέιγ, Κόνιασπορ, Βιτόρια Σετούμπαλ, Μπιλμπάο, Ζόρια. Ήδη στον επόμενο γύρο του θεσμού έχουν προκριθεί οι Βιγιαρεάλ, Ντιναμό Κιέβου, Παρτιζάν, Μπράγκα, Μίλαν, Αταλάντα, Λιόν, Στεάουα, Βικτόρια Πλζεν, Άρσεναλ, Έστερσουντ, Λάτσιο, Νις, Ζενίτ, Σοσιεδάδ.

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής του Europa League

Σλάβια Πράγας – Αστάνα

Βιγιαρεάλ – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Ντιναμό Κιέβου – Παρτιζάν

Γιούνγκ Μπόις – Σκεντέρμπεου

Χόφενχαϊμ – Λουντογκόρετς

Μπασακσεχίρ – Μπράγκα

Ριέκα – Μίλαν

Αούστρια Βιέννης – ΑΕΚ

Απόλλων Λεμεσού – Έβερτον

Αταλάντα – Λιόν

Ζίλιν - Λοκομοτίβ Μόσχας

Κοπεγχάγη – Σερίφ

Στεάουα - Λουγκάνο

Χαποέλ Μπερ Σεβά –Βικτόρια Πλζεν

Άρσεναλ – Μπάτε Μπορίσοφ

Ερυθρός Αστέρας – Κολωνία

Βιτόρια Σετούμπαλ – Κόνιασπορ

Μαρσέιγ – Σάλτσμπουργκ

Ζόρια – Μπιλμπάο

Χέρτα – Έστερσουντ

Ζούλτε Βάρεγκεμ – Λάτσιο

Φίτεσε – Νις

Σοσιεδάδ – Ζενίτ

Βαρντάρ – Ρόζενμποργκ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ