ΣΠΟΡ

Euroleague: Απόψε το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης

Euroleague: Απόψε το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ - ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Η αυλαία της ενδέκατης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Euroleague πέφτει με τρεις αναμετρήσεις, από τις οποίες ξεχωρίζει αυτή του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης (8/12, 21.00)

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχει «χτίσει» ένα σερί τεσσάρων διαδοχικών επιτυχιών μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκός Superfoods στις 10/11. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάμψει κατά σειρά την αντίσταση των Φενέρμπαχτσε, Ερυθρού Αστέρα, Αρμάνι Μιλάνο και Βαλένθια και θέλουν να πράξουν το ίδιο και με τη «Βασίλισσα» της Ευρώπης.

18705061

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Το ευχάριστο νέο για τους Πειραιώτες είναι ότι θα έχουν στη σύνθεσή τους για πρώτη φορά στη φετινή Ευρωλίγκα τον Βασίλη Σπανούλη. Ο Θεσσαλός γκαρντ έχει ταλαιπωρηθεί από έναν τραυματισμό στο γόνατο που δεν του επέτρεψε να ενισχύσει την ομάδα του στα πρώτα δέκα παιχνίδια της κανονικής περιόδου, ωστόσο απόψε (8/12) θα βρίσκεται στη δωδεκάδα.

Στον αντίποδα, η κυπελλούχος Ισπανίας έχει έρθει στην Ελλάδα με πολλές απουσίες. Μεγαλύτερη όλων αυτή του Σέρχιο Γιουλ, ενώ σημαντικές είναι κι αυτές των Άντονι Ράντολφ, Γκουστάβο Αγιόν και Όγκνιεν Κούζμιτς. Φυσικά τα βλέμματα θα είναι στραμμένα και πάνω στο παιδί-θαύμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τον Λούκα Ντόντσιτς ο οποίος διανύει την τελευταία του χρονιά στην Ευρώπη πριν μετακομίσει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού και το ΝΒΑ.

Το πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας είναι το ντέρμπι των ουραγών ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και την Αναντολού Εφές στο Βελιγράδι. Πολύ σπουδαία αναμέτρηση αυτή που θα λάβει χώρα στην Καταλονία, με την Μπαρτσελόνα να υποδέχεται την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσε...

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου

Ζαλγκίρις Κάουνας – Παναθηναϊκός 80-74

Μπάμπεργκ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 76-92

Μπασκόνια – Μάλαγα 88-82

Μιλάνο – Χίμκι 71-77

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Βαλένθια 94-91

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου

Ερυθρός Αστέρας – Εφές Αναντολού

Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης

Μπαρτσελόνα - Φενέρμπαχτσε

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 9-2

2. Ολυμπιακός 9-2

3. Φενέρμπαχτσε 7-3

4. Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-4

5. Παναθηναϊκός 7-4

6. Χίμκι 7-4

7. Ζαλγκίρις 6-5

8. Ρεάλ Μαδρίτης 5-5

9. Μπασκόνια 5-6

10. Μπάμπεργκ 5-6

11. Μπαρτσελόνα 4-6

12. Εφές Αναντολού 3-7

13. Ερυθρός Αστέρας 3-7

14. Βαλένθια 3-8

15. Αρμάνι Μιλάνο 3-8

16. Μάλαγα 3-8

ΔΗΜΟΦΙΛΗ