ΣΠΟΡ

Ευρωλίγκα: Νίκη Ολυμπιακού, όλα τα αποτελέσματα (vids+pics)

Ευρωλίγκα: Νίκη Ολυμπιακού, όλα τα αποτελέσματα (vids+pics)
Φάση από την αναμέτρηση Ολυμπιακός - Ρεάλ στο ΣΕΦ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Δυσκολεύτηκε, αλλά κατάφερε να κερδίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης μετά από παράταση (72-72 κ.α.) ο Ολυμπιακός, με το τελικό 92-83 να φέρνει τους «ερυθρόλευκους» ισόβαθμους στην κορυφή μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την 9η νίκη του στη φετινή Ευρωλίγκα, «λυγίζοντας» τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ με το τελικό 92-83 να διαμορφώνεται μετά από την παράταση στην οποία οδηγήθηκε ο αγώνας, αφού η κανονική του διάρκεια ολοκληρώθηκε 72-72. Οι «ερυθρόλευκοι» με όπλο τη σκληρή, στα όρια του φάουλ, άμυνα που έπαιξαν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση στης «Βασίλισσας» που ήθελε πάση θυσία τη νίκη αλλά δεν κατάφερε να την πάρει.

18826207

Στιγμιότυπο από τον αγώνα του ΣΕΦ. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Γιώργος Πρίντεζης από… μοιραίος παίκτης, αφού έχασε δυο βολές με το σκορ στο 72-72 δευτερόλεπτα πριν το τέλος με αποτέλεσμα να υπάρξει παράταση, έγινε ο κορυφαίος της αναμέτρησης αφού «καθάρισε» στα κρίσιμα για τον Ολυμπιακό. Ο διεθνής φόργουορντ είχε 21 πόντους και 7 ριμπάουντ, αλλά ήταν καθοριστικός στο φινάλε και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στην ένατη νίκη στη φετινή σεζόν. Στην επανεμφάνισή του στην Ευρωλίγκα, ο Βασίλης Σπανούλης έδειξε πως ακόμα δεν είναι στα επίπεδα που θα έπρεπε, μετρώντας 7 πόντους, 4 ασίστ και 3 λάθη σε 23’11’’ συμμετοχής.

Για τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Λούκα Ντόνσιτς έκανε ακόμα μια… μαγική εμφάνιση. Ο νεαρός σούπερ σταρ της «Βασίλισσας» έκανε ρεκόρ καριέρας με 33 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ, με «κατασκόπους» από το ΝΒΑ μάλιστα να είναι στο ΣΕΦ και να τον παρακολουθούν. Δεν ήταν, όμως, αρκετός για την ομάδα του Λάσο που έπαιζε και με τρομακτικές απουσίες στη front line (Ράντολφ, Κούζμιτς) αλλά και συνολικά (Γιούλ), ενώ είδε και τρεις «ψηλούς» του να αποβάλλονται με πέντε φάουλ. Στο «στρατόπεδο» της Ρεάλ υπήρχε μεγάλος εκνευρισμός για τα σφυρίγματα των Πουκλ, Μπελόσεβιτς και Μογκιουλκότς κάτι που απέφερε και τεχνικές ποινές στον πάγκο και τους παίκτες της «Βασίλισσας».

Τα δεκάλεπτα: 18-6, 34-30, 56-47, 72-72 κ.α., 92-83 παρ.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 12, Σπανούλης 7 (1), Μιλουτίνοφ 12 (7ριμπ.), Στρέλνιεκς 15 (1), Πρίντεζης 21 (1τρ., 7ριμπ.), Παπανικολάου 14 (3), Μάντζαρης, Ρόμπερτς 4, Γουίλτζερ 2, Τόμπσον 5 (6ριμπ.).

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Κοζέρ, Ραντλ 3 (1), Ρούντι 3 (1/5τρ.), Ράντοντσιτς, Ντόντσιτς 33 (4/9τρ.), Ματσιούλις, Ρέγες 4, Καμπάτσο, Κάρολ 24 (4/10τρ.), Ταβάρες 8, Τόμπκινς 6 (10ριμπ.), Τέιλορ 2.

Σφαιρόπουλος: «Τώρα βλέπουμε την ΑΕΚ»

Την προσοχή όλων στο ματς με την ΑΕΚ έστρεψε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, μετά το τέλος του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. «Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο, τους θέλουμε όλους δίπλα μας για να μας δίνουν ώθηση και έξτρα κίνητρο. Τώρα εστιάζουμε στον αγώνα με την ΑΕΚ που είναι σημαντικός και δεν σκεφτόμαστε καθόλου τη βαθμολογία στην Ευρωλίγκα», ανέφερε μεταξύ άλλων μετά το τέλος του αγώνα.

18828599

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, είναι μια ομάδα που σέβομαι για τον τρόπο που αγωνίζεται και όσα έχει κάνει στην Ευρωλίγκα όλα αυτά τα χρόνια, σέβομαι το σταφ και όσα έχει πετύχει ο σύλλογος. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου, καταφέραμε να επιστρέψουμε τρεις φορές στον αγώνα. Δεν είμαι χαρούμενος, γιατί αν και κάναμε πολλά καλά πράγματα δεν κερδίσαμε, ωστόσο είμαι ευχαριστημένος με την ομάδα μου», είπε από την πλευρά του, ο Πάμπλο Λάσο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης.

Τα highlights του αγώνα

Σόου Φελντέιν, εύκολα η Φενέρ

Στα άλλα δυο ματς της ημέρας, ο Ερυθρός Αστέρας με... εξωπραγματική εμφάνιση του πρώην άσου του Παναθηναϊκού, Τζέιμς Φελντέιν, επικράτησε 100-81 της Εφές Αναντολού στο Βελιγράδι. Ο γκαρντ από τη Δομινικανή Δημοκρατία, είχε 29 πόντους με 4 κλεψίματα.

Στη Βαρκελώνη, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσε έκανε... περίπατο κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς, επικράτησε εύκολα 83-68 και βελτίωσε τη θέση της στη βαθμολογία.

Κορυφαίος ο Σβεντ

Κορυφαίος της 11ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα, αναδείχθηκε ο Αλεξέι Σβεντ της Χίμκι, που έκανε... πράγματα και θαύματα στον αγώνα της ομάδας του με την Αρμάνι στο Μιλάνο. Ο Ρώσος σταρ είχε 29 πόντους, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 κερδισμένα φάουλ, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει 35 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Η βαθμολογία της Ευρωλίγκας μετά από 11 αγωνιστικές.

  1. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 9-2
  2. Ολυμπιακός 9-2
  3. Φενέρμπαχτσε 8-3
  4. Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-4
  5. Παναθηναϊκός Superfoods 7-4
  6. Χίμκι 7-4
  7. Ζαλγκίρις Κάουνας 6-5
  8. Ρεάλ Μαδρίτης 5-6
  9. Μπασκόνια 5-6
  10. Μπάμπεργκ 5-6
  11. Μπαρτσελόνα 4-7
  12. Ερυθρός Αστέρας 4-7
  13. Βαλένθια 3-8
  14. Αναντολού Εφές 3-8
  15. Αρμάνι Μιλάνο 3-8
  16. Ουνικάχα Μάλαγα 3-8

ΔΗΜΟΦΙΛΗ