ΣΠΟΡ

Ποδηλασία: Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Κρις Φρουμ

Ποδηλασία: Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Κρις Φρουμ
Ο μεγαλύτερος Βρετανός ποδηλάτης, Κρις Φρουμ, βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/MARIT HOMMEDAL NORWAY OUT

Σοκ στον χώρο της ποδηλασίας καθώς ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές στην ιστορία, ο Κρις Φρουμ, βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών σε έλεγχο που έγινε περίπου ένα μήνα πριν από τον Γύρο Ισπανίας.

Ενας αθλητής – θρύλος στην ιστορία της ποδηλασίας, ο Κρις Φρουμ, βρίσκεται αντιμέτωπος με το φάσμα της απομυθοποίησης, αφού βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών. Ο Βρετανός ποδηλάτης είναι πολύ πιθανό να τιμωρηθεί με ιδιαίτερα αυστηρή ποινή, η οποία δεν αποκλείεται να φέρει και πρόωρο τέλος στην καριέρα του, όπως αναφέρει ο διεθνής Τύπος.

18442978

Ο Φρουμ ισχυρίζεται πως είχε ενημερώσει για την ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό του. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/JAVIER LIZON

Η πλευρά του αθλητή, πάντως, υποστηρίζει πως είχε δηλώσει στους διοργανωτές ότι θα πάρει την ουσία Σαλβουταμόλη, που βρέθηκε στο αίμα του στον σχετικό έλεγχο, η οποία είναι φαρμακευτική και δίδεται σε μικρές ποσότητες σε όσους πάσχουν από άσθμα. Οι ποσότητες που χορηγούνται για φαρμακευτική χρήση δεν θεωρούνται ικανές να ανεβάσουν την απόδοση ενός αθλητή, πλην όμως στον Γύρο Ισπανίας ο Φρουμ φαίνεται πως είχε λάβει μεγαλύτερη δόση, χωρίς να ενημερώσει κανέναν…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ