ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Ρεάλ Μαδρίτης και Γκρέμιο στον τελικό (vids)

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Ρεάλ Μαδρίτης και Γκρέμιο στον τελικό (vids)
Στον τελικό η Ρεάλ Μαδρίτης του Κριστιάνο Ρονάλντο ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Το έκτο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων θα διεκδικήσει η Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Γκρέμιο, μετά την πρόκρισή της στον τελικό με το 2-1 επί της Αλ Τζαζίρα.

Το 14ο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που διεξάγεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναμένεται να είναι ιστορικό αν στον τελικό του Σαββάτου η Ρεάλ Μαδρίτης επικρατήσει της Γκρέμιο και σηκώσει το τρόπαιο. Η «Βασίλισσα» διεκδικεί για τρίτη φορά την κορυφή στον θεσμό, θέλοντας να ισοφαρίσει έτσι σε κατακτήσεις την Μπαρτσελόνα με την οποία ανταγωνίζονται… σε ό,τι υπάρχει στον χώρο του αθλητισμού. Προφανώς και θα είναι τεράστιο επίτευγμα για τους «Μπλάνκος» το να καταφέρουν να φτάσουν τους Καταλανούς, επιβεβαιώνοντας έτσι πως στο διάστημα των τελευταίων ετών είναι εμφανώς ανώτεροι κι έχουν πάρει τα «σκήπτρα» της καλύτερης ομάδας του πλανήτη από την ομάδα της Βαρκελώνης.

18789019

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Γκρέμιο προκρίθηκε σε Μουντιάλ Συλλόγων. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/DAVID FERNANDEZ

Αντίπαλος των Ισπανών, θα είναι η Γκρέμιο από τη Βραζιλία που αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων ως η κάτοχος του Κόπα Λιμπερταδόρες. Οι Βραζιλιάνοι εξασφάλισαν πρώτοι την παρουσία τους στον τελικό του Σαββάτου, αφού νίκησαν δύσκολα 1-0 στην παράταση την Πατσούκα από το Μεξικό, σε αγώνα που έγινε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου. Όπως και ο υπόλοιπος πλανήτης, έτσι και οι άνθρωποι της Γκρέμιο περίμεναν το ποιος θα είναι ο αντίπαλός τους στο ματς που θα κρίνει και το ποιος θα πάρει το τρόπαιο. Η Ρεάλ Μαδρίτης με όλα τα αστέρια της στη σύνθεσή της, αντιμετώπισε την Αλ Τζαζίρα που στον πάγκο έχει τον πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού Χενκ Τεν Κάτε!

Η Ρεάλ Μαδρίτης λίγο έλειψε πάντως να πάθει… το κάζο του αιώνα, αφού σε ένα παιχνίδι που είχε 70% κατοχή, 35 προσπάθειες για γκολ, 19 κόρνερ και 4 δοκάρια, βρέθηκε πίσω στο σκορ! Ο Ρομαρίνιο στο 41’ σε μια εξαιρετική αντεπίθεση άνοιξε το σκορ, ενώ δέκα λεπτά νωρίτερα είχε ακυρωθεί σωστά γκολ του Κασεμίρο με τη χρήση του VAR. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, εν τω μεταξύ, είχε βρει τον… μπελά του απέναντι στον απίστευτο τερματοφύλακα της Αλ Τζαζίρα, Αλ Κασίφ, που απέκρουσε διαδοχικές προσπάθειες του Πορτογάλου σούπερ σταρ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Αλ Τζαζίρα βρέθηκε για λίγα λεπτά στα… ουράνια. Στο 47’ έκανε μια «μαγική» αντεπίθεση, ο Ρομαρίνιο βρήκε τον Μπουσούφα που σκόραρε για το 2-0, το γκολ όμως δεν μέτρησε ποτέ, αφού έγινε ξανά χρήση του VAR, που έδειχνε τον σκόρερ σε θέση οφσάιντ. Συνεπώς σωστά υπήρξε ακύρωση του τέρματος των Αράβων, με τη Ρεάλ Μαδρίτης σταδιακά να ανεβάζει στροφές και να αυξάνει την πίεση. Εν τω μεταξύ σε ανύποπτη φάση ο τερματοφύλακας Αλ Κασίφ που είχε… βγάλει τα πάντα τραυματίστηκε κι έδωσε τη θέση του στον Αλ Σενάνι, κάτι που ίσως ήταν και καθοριστικό αν και ο τελευταίος δεν φταίει σε κανένα από τα δυο τέρματα της «Βασίλισσας».

Στο 53’ της αναμέτρησης, ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε την ωραία πάσα από τον Μόντριτς κι από διαγώνια θέση δεξιά μέσα στην περιοχή «εκτέλεσε» για το 1-1. Το γκολ αυτό ήταν ιστορικό για τον Πορτογάλο σούπερ σταρ, ο οποίος έφτασε τα 6 σε Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων και είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του θεσμού! Χρειάστηκε, πάντως, να μπει στο ματς και ο Γκάρεθ Μπέιλ αλλά και να φτάσει ο αγώνας στο 81’ όταν ο Ουαλός άσος της Ρεάλ, κατάφερε να σκοράρει για το τελικό 2-1 που έστειλε τη «Βασίλισσα» στον τελικό της διοργάνωσης, για 3η φορά στην ιστορία της.

Τις δυο προηγούμενες, το 2014 και το 2016, κατέκτησε και το τρόπαιο. Μένει να δούμε αν θα… τριτώσει το καλό για τη Ρεάλ Μαδρίτης...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ