ΣΠΟΡ

Η FIFA απειλεί να αποκλείσει την Ισπανία από το Παγκόσμιο Κύπελλο

Η FIFA απειλεί να αποκλείσει την Ισπανία από το Παγκόσμιο Κύπελλο
Η Ισπανία απειλείται ευθέως με αποκλεισμό από το Μουντιάλ της Ρωσίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ANATOLY MALTSEV

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου, η FIFA είναι έτοιμη να αποβάλλει τους «Φούριας Ρόχας» από το Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία λόγω κυβερνητικής εμπλοκής στις εκλογές της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της χώρας.

Η εφημερίδα «El Pais» είναι αυτή που έφερε στο φως την είδηση πως η FIFA έχει ήδη στείλει επιστολή στην ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, με την οποία ενημερώνει πως είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν σοβαρότατες κυρώσεις. Αυτές μπορεί να φτάσουν ακόμα και στην απαγόρευση συμμετοχής της Εθνικής Ισπανίας στο Μουντιάλ του 2018 που θα γίνει στα γήπεδα της Ρωσίας.

Ο λόγος, είναι η κυβερνητική παρέμβαση στη διαδικασία των εκλογών της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ισπανίας, καθώς σύμφωνα με την επιστολή που έστειλε η FIFA έχει υπάρξει ξεκάθαρη καταπάτηση του αυτοδιοίκητου. Συγκεκριμένα, οι τελευταίες εκλογές στην ισπανική ομοσπονδία τον περασμένο Μάιο, είχαν αναδείξει νικητή τον Άνχελ Μαρία Βιγιάρ, όμως, αυτός οδηγήθηκε τον Αύγουστο σε αποπομπή λόγω της ανάμειξής του σε σκάνδαλο διαφθοράς στο ποδόσφαιρο.

17148666

Η είσοδος των γραφείων της FIFA στη Ζυρίχη. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/MANUEL LOPEZ

Το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της χώρας, είχε ζητήσει επανάληψη των εκλογών αλλά τελική απόφαση για το αν αυτές θα διενεργηθούν ξανά δεν έχει ληφθεί. Το Συμβούλιο της Επικρατείας της Ισπανίας είναι αυτό που θα δώσει την τελική ετυμηγορία, όμως, αυτό είναι που δημιουργεί και το πρόβλημα σύμφωνα με τη FIFA, αφού στην επιστολή της κάνει λόγο για παραβίαση του αυτοδιοίκητου όπως το προβλέπουν οι κανονισμοί της. Αυτό, λοιπόν, επιφέρει βαρύτατες συνέπειες που δεν αποκλείεται να επισύρουν και αποκλεισμό -σοκ της Ισπανίας από το επικείμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ