ΣΠΟΡ

Ευρωλίγκα: Σόου Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ! (vids)

Ευρωλίγκα: Σόου Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ! (vids)
Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού Superfoods ήταν ο Κέι Σι Ρίβερς. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο Παναθηναϊκός Superfoods επικράτησε 89-76 της Μακάμπι FOX Τελ Αβίβ για τη 13η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, σε ένα ΟΑΚΑ που ήταν έντονα φορτισμένα λόγω του θανάτου του Τάσσου Στεφάνου…

Η οικογένεια του Παναθηναϊκού συγκλονίστηκε το πρωί της Τρίτης από τον θάνατο του Τάσσου Στεφάνου, επί σειρά ετών γενικού διευθυντή της «πράσινης» ΚΑΕ και παλιού παίκτη και προπονητή της ομάδας. Μια είδηση που έκανε τον γύρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με την Ευρωλίγκα να τηρεί σε όλους τους αγώνες της ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος. Το ίδιο έγινε και στο ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τη Μακάμπι και υπήρξε έντονη συγκίνηση ειδικότερα όταν προβλήθηκε το βίντεο αφιέρωμα στον Τάσσο Στεφάνου στα μάτριξ του γηπέδου.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Παναθηναϊκός χωρίς τον τραυματία Νικ Καλάθη που παρακολούθησε τον αγώνα από τον πάγκο χωρίς να μπορεί να βοηθήσει, έκανε ό,τι έπρεπε απέναντι στη Μακάμπι έτσι ώστε να πάρει ακόμα μια νίκη. Οι «πράσινοι» είχαν σε πολύ καλή βραδιά τον Λούκας Λεκαβίτσιους που αντικατέστησε επάξια τον απόντα Καλάθη, ενώ εξαιρετικοί ήταν ξανά ο Ρίβερς, Γκιστ, Σίνγκλετον και Παππάς με τους Λοτζέσκι και Ντένμον να στέκονται επίσης στο ύψος των περιστάσεων. Πρώτος σκόρερ ήταν οι Κέι Σι Ρίβερς και Τζέιμς Γκιστ που είχαν από 15 πόντους, ενώ από πλευράς Μακάμπι ξεχώρισε ο Κόουλ με 14 πόντους και ο Τζάκσον με 13 πόντους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η 13η αγωνιστική της Euroleague, είναι αφιερωμένη στη δράση One Team που κάνει η Ευρωλίγκα για τα παιδιά των Special Olympics και όχι μόνο.

18870336

Στη μνήμη του Τάσσου Στεφάνου αφιέρωσε τη νίκη του Παναθηναϊκού, ο προπονητής της ομάδας Τσάβι Πασκουάλ. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Superfoods, μετά το τέλος του αγώνα, αφιέρωσε τη νίκη στον Τάσσο Στεφάνου. Ο Τσάβι Πασκουάλ είπε μεταξύ άλλων «Αυτή η νίκη είναι αφιερωμένη στον Τάσσο Στεφάνου που ήταν πολύ σημαντικό στέλεχος της οικογένειας του Παναθηναϊκού και του ελληνικού μπάσκετ γενικότερα. Ήταν μία μεγάλη νίκη. Ξέραμε ότι πρέπει να προσέξουμε τα λάθη μας, καθώς η Μακάμπι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη στην τρανζίσιον επίθεση. Κάναμε τη δουλειά, αν και δεχτήκαμε είκοσι πόντους στον αιφνιδιασμό. Στην επίθεση παίξαμε καλά με έξτρα πάσες και ελεύθερα σουτ. Και γι’ αυτό πήραμε το πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς».

Τα highlights του αγώνα

Στα υπόλοιπα ματς της βραδιάς, ξεχώρισε η μεγάλη νίκη της Ζαλγκίρις Κάουνας που επικράτησε 88-84 της Μπάμπεργκ στη Λιθουανία. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με αυτή τη νίκη ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας μετά από 13 αγωνιστικές.

Εύκολο έργο είχε η εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης, Φενέρμπαχτσε. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, νίκησε 82-56 τον Ερυθρό Αστέρα, φτάνοντας κι αυτή τις εννέα νίκες στη φετινή διοργάνωση και έχοντας την ίδια συγκομιδή με τον Παναθηναϊκό Superfoods.

Στο τελευταίο παιχνίδι της βραδιάς, που ήταν ισπανικός «εμφύλιος», η Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαίωσε πως είναι σε ανοδική πορεία. Η «Βασίλισσα» επικράτησε πολύ εύκολα 91-72 της Βαλένθια και πήρε την έβδομη φετινή της νίκη.

Η βαθμολογία

standings

Πηγή: Euroleague.net

ΔΗΜΟΦΙΛΗ