ΣΠΟΡ

ΔΟΕ: Ισόβιος αποκλεισμός 11 Ρώσων Αθλητών

ΔΟΕ: Ισόβιος αποκλεισμός 11 Ρώσων Αθλητών
Ένα ακόμα «επεισόδιο» στο... σίριαλ ΔΟΕ - Ρωσία προστέθηκε την Παρασκευή. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/HANNIBAL HANSCHKE

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2018 πλησιάζουν και η ΔΟΕ συνεχίζει να επιβάλλει ποινές σε Ρώσους αθλητές για παραβάσεις του κανονισμού ντόπινγκ.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, η ΔΟΕ ενημέρωσε πως η Ρωσία θα μείνει εκτός των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ καθώς έκανε δεκτή την εισήγηση της WADA από τη στιγμή που η ρωσική πλευρά δεν είχε συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των Διεθνών Οργανισμών σχετικά με την εθνική επιτροπή καταπολέμησης του ντόπινγκ (RUSADA). Ο αποκλεισμός είχε ανακοινωθεί στις 5 Δεκεμβρίου κι έκτοτε υπήρξαν αρκετές τοποθετήσεις των δυο πλευρών, της ΔΟΕ και της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, που είχαν δείξει ότι γίνεται μια προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος και να μπορέσουν να αγωνιστούν έστω ως ανεξάρτητοι κάποιοι αθλητές τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2018.

Ένα νέο «επεισόδιο» στο σίριαλ, ήρθε να προστεθεί την Παρασκευή (22/12), καθώς οι ΔΟΕ ανακοίνωσε πως 11 Ρώσοι αθλητές τιμωρούνται με ισόβιο αποκλεισμό λόγω παραβάσεων του κανονισμού ντόπινγκ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 στο Σότσι. Οι αθλητές είναι οι Ιβάν Σκόμπρεφ, Άρτεμ Κουζνέτσοφ, Τατιάνα Ιβάνοβα, Άλμπερτ Ντεμτσένκο, Νικίτα Κριούκοφ, Αλεξάντερ Μπεσμέρτικ, Ναταλία Ματβέεβα, Λιουντμίλα Ουντόμπκινα, Μαξίμ Μπελούγκιν, Τατιάνα Μπούρινα και Άννα Σκούτσκινα.

Από τους 11 αθλητές και αθλήτριες, αφαιρέθηκαν τα μετάλλια που είχαν κατακτήσει στο Σότσι, ενώ η ΔΟΕ ακύρωσε όλα τα αποτελέσματα που είχαν στη διοργάνωση και τους επέβαλε ισόβιο αποκλεισμό από όλες τις μελλοντικές διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων. Αναμένεται, πλέον, με ενδιαφέρον η αντίδραση της ρωσικής πλευράς για την απόφαση της ΔΟΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ