ΣΠΟΡ

Θρίαμβος της Μπαρτσελόνα, 3-0 τη Ρεάλ στη Μαδρίτη (vids & pics)

Θρίαμβος της Μπαρτσελόνα, 3-0 τη Ρεάλ στη Μαδρίτη (vids & pics)
Θρίαμβος των Καταλανών της Μπαρτσελόνα μέσα τη Μαδρίτη επί της Ρεάλ! ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/RODRIGO JIMENEZ

Επιβλητική εμφάνιση και τεράστια νίκη της Μπαρτσελόνα στο «Clasico» κόντρα στη Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη, με τους Καταλανούς να επικρατούν 3-0 και να κάνουν τεράστιο βήμα για να «κλειδώσουν» τον τίτλο του πρωταθλητή στη «La Liga».

Ιστορικό έμελλε να είναι το «Clasico» που έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου (23/12) στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» της Μαδρίτης ανάμεσα στη Ρεάλ και τη Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν 3-0, έφτασαν τη διαφορά στο +14 από τους «μερένχες» και στο +9 από την Ατλέτικο Μαδρίτης και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να κατακτήσουν ένα ακόμα πρωτάθλημα.

Σε ένα παιχνίδι όπου η Ρεάλ Μαδρίτης παρουσίασε στο κοινό της το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που κατέκτησε την περασμένη εβδομάδα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Μπαρτσελόνα δεν έκανε το γνωστό «pasillo» για τους αντιπάλους και οι οπαδοί των γηπεδούχων τα είχαν… από την αρχή ως το τέλος με τον Ζινεντίν Ζιντάν που είναι σε δύσκολη θέση πλέον, οι Καταλανοί ήταν αυτοί που έστησαν το δικό τους πάρτι.

Το 3-0 της Μπαρτσελόνα ήρθε να αποτελέσει την 3η σερί νίκη μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για το πρωτάθλημα, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στο παρελθόν στην ιστορία των αναμετρήσεών της με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη του Ερνέστο Βαλβέρδε ως προπονητής της «Μπάρτσα» απέναντι στη «Βασίλισσα», αφού είχε δυο ήττες στην αρχή της χρονιάς για το ισπανικό super cup. Από εκεί και πέρα, ο Λιονέλ Μέσι που σκόραρε ξανά σημείωσε το γκολ υπ’ αριθμόν 54 για το 2017 με αποτέλεσμα ο Αργεντινός σούπερ σταρ να είναι ο πρώτος σκόρερ των μεγάλων πρωταθλημάτων για το 2017. Άφησε πίσω του στα 53 τους Ρονάλντο, Λεβαντόφσκι και Καβάνι! Παράλληλα, «έσπασε» και αρκετά ακόμα ρεκόρ στο συγκεκριμένο ματς αφού έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ και τις περισσότερες ασίστ σε «Clasico», ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και ο μοναδικός παίκτης που έχει σκοράρει πάνω από 15 τέρματα σε 10 συνεχόμενες σεζόν!

Σε ό,τι έχει να κάνει με την εξέλιξη του «Clasico», η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αυτή που κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, με τη Μπαρτσελόνα να παίζει το παιχνίδι της υπομονής. Από τη στιγμή που η ομάδα του Ζιντάν δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που είχε με τον Ρονάλντο και τον Μπενζεμά (δοκάρι στο 42’), η Μπαρτσελόνα βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο για να «καθαρίσει» τη… δουλειά. Στο 54’ ο Λουίς Σουάρες με πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ στο «Μπερναμπέου», ενώ εννέα λεπτά αργότερα, η Ρεάλ έμεινε ορθά με δέκα παίκτες καθώς ο Καρβαχάλ έδιωξε με το χέρι τη μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή του τέρματος της ομάδας του.

Ο Λιονέλ Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, δεν αστόχησε και διαμόρφωσε το 0-2, μέσα σε αποδοκιμασίες από τους οπαδούς της «Βασίλισσας» και αποθέωση από αυτούς της Μπαρτσελόνα. Μάλιστα ο Αργεντινός για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πανηγύρισε αρκετά έξαλλα το γκολ που πέτυχε στο «Μπερναμπέου», γεγονός που έκανε εντύπωση στους πάντες. Κι ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε την απέλπιδα προσπάθεια να μπει στο ματς, με τον Ζιντάν να ρίχνει στο ματς και τους Ασένσιο και Μπέιλ (έχασε καλή ευκαιρία λίγο πριν το τέλος), στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ένας πρώην παίκτης του Πανθρακικού, ήρθε να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα. Ο λόγος για τον Αλέιξ Βιδάλ που έπαιζε στην ομάδα της Κομοτηνής το 2008 και τώρα ανήκει στη Μπαρτσελόνα. Έχοντας μπει σαν αλλαγή λίγο πριν το τέλος, με ωραίο πλασέ στο φινάλε «έγραψε» το 3-0 και «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του!

Με τη νέα μεγάλη νίκη της μέσα στη Μαδρίτη, η Μπαρτσελόνα έφτασε στους 45 βαθμούς μια «στροφή» πριν το τέλος του πρώτου γύρου, αφήνοντας την Ατλέτικο Μαδρίτης στους 36 και τη Ρεάλ Μαδρίτης στους 31. Οι «μπλαουγκράνα» δείχνουν για πρώτη φορά πως έχουν πάρει το πρωτάθλημα από τον Δεκέμβριο κι αυτό όπως είναι φυσικό έχει φέρει ικανοποίηση στο δικό τους «στρατόπεδο» αλλά και «γκρίνια» σε αυτό το της Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Ζινεντίν Ζιντάν να είναι σε δύσκολη θέση…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ