ΣΠΟΡ

NBA: Νέα μυθική εμφάνιση για τον Αντετοκούνμπο (vids)

NBA: Νέα μυθική εμφάνιση για τον Αντετοκούνμπο (vids)
Ασταμάτητος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, οδήγησε τους Μπακς σε νέα νίκη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ERIK S. LESSER

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με ένα ακόμα double-double στη φετινή σεζόν του ΝΒΑ, οδήγησε τους Μπακς σε μεγάλη νίκη 122-101 επί των Ιντιάνα Πέισερς τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Οι Μιλγουόκι Μπακς έχουν δώσει 36 παιχνίδια στη φετινή σεζόν στο ΝΒΑ και σε δέκα από αυτά, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει πετύχει περισσότερους από 30 πόντους, αποδεικνύοντας πως είναι σε καταπληκτική κατάσταση και δικαίως άπαντες έχουν να λένε μόνο τα καλύτερα για την απόδοση του Έλληνα άσου που έχει αφήσει… άφωνο όλο το «μαγικό κόσμο»!

Ο Έλληνας διεθνής φόργουορντ των «ελαφιών», έδωσε μια ακόμα μοναδική παράσταση τα ξημερώματα της Πέμπτης, οδηγώντας την ομάδα του σε σπουδαία νίκη 122-101 επί των Ιντιάνα Πέισερς. Ο «Greek Freak» είχε 31 πόντους, 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κοψίματα σε 29 λεπτά συμμετοχές στη νίκη του Μιλγουόκι. Η νέα «γεμάτη» εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, δεδομένα θα του φέρει και ακόμα περισσότερες… ψήφους για το All Star Game, στο οποίο όλα δείχνουν πως θα δώσει το «παρών» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Από εκεί και πέρα, στα υπόλοιπα ματς της βραδιάς ξεχώρισε η δύσκολη νίκη των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς στην έδρα των Μάβερικς στο Ντάλας. Οι πρωταθλητές επικράτησαν 125-122, με τον Στεφ Κάρι να πετυχαίνει 32 πόντους και να μοιράζει 8 ασίστ, ενώ για τους ηττημένους πρώτος σκόρερ ήταν ο Γουέσλεϊ Μάθιους με 22 πόντους.

Εξίσου σημαντική ήταν η αναμέτρηση που έγινε στη Βοστόνη, ανάμεσα στους Σέλτικς και τους Καβαλίερς. ο Αζάια Τόμας δεν αγωνίστηκε στην επιστροφή του ως αντίπαλος στο TD Garden, με τους Σέλτικς να επικρατούν 102-88. Ο Τέρι Ροζίερ είχε 20 πόντους για τους νικητές, ενώ ο ΛεΜπρόν Τζέιμς 19 για τους ηττημένους.

Εντυπωσιακή ήταν η νίκη που πήραν οι Ρόκετς, οι οποίοι επικράτησαν 116-98 των Μάτζικ στο Ορλάντο. Ο Τζέραλτν Γκριν είχε 27 πόντους για το Χιούστον, ενώ ο Κρις Πολ μοίρασε 13 ασίστ, την ώρα που για τους ηττημένους ο Άαρον Γκόρντον προσπάθησε αλλά οι 16 πόντοι του δεν έφτασαν.

Στη Φιλαντέλφια οι Σίξερς τα... χρειάστηκαν αλλά κατάφεραν να λυγίσουν τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν 112-106, με τον Μπεν Σίμονς να έχει 26 πόντους και 4 ασίστ, ενώ για τους Σπερς ο Πάτι Μιλς σταμάτησε στους 26 πόντους.

Οι Γουΐζαρντς δεν είχαν προβλήματα να επικρατήσουν 121-103 των Νικς στην Ουάσινγκτον, με τον Μπράντλεϊ Μπιλ να πετυχαίνει 27 πόντους. Για την ομάδα της Νέας Υόρκης ξεχώρισε με 20 πόντους ο Μάικλ Μπίσλι.

Στο Μπρούκλιν... έσπασαν καρδιές αφού οι γηπεδούχοι Νετς επικράτησαν 98-97 των Τίμπεργουλφς, σε ματς που κρίθηκε την τελευταία στιγμή! Ο Σπένσερ Ντινγουΐντι είχε 26 πόντους και 9 ασίστ για τους νικητές, ενώ για τη Μινεσότα ο Τζίμι Μπάτλερ σημείωσε 30 πόντους και έδωσε 4 ασίστ.

Οι Χιτ με εξαιρετικό τον Κέλι Ολίνικ, που έκανε double-double με 25 πόντους και 13 ριμπάουντ, έκαμψαν την αντίσταση των Πίστονς. Η ομάδα του Μαϊάμι επικράτησε 111-104 της ομάδας του Ντιτρόιτ, η οποία είχε πρώτο σκόρερ τον Τόμπιας Χάρις με 19 πόντους.

Με εντυπωσιακό τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν οι Τορόντο Ράπτορς «πέρασαν» 125-115 από το Σικάγο και την έδρα των Μπουλς. Ο άσος των Ράπτορς είχε 35 πόντους και 6 ασίστ, ενώ για τους γηπεδούχους προσπάθησε ο Τζάστιν Χόλιντεϊ αλλά οι 26 πόντοι που πέτυχε δεν ήταν αρκετοί.

Στο Ντένβερ, οι Νάγκετς υποδέχθηκαν τους Φίνιξ Σανς και πήραν εύκολη νίκη (134-111), έχοντας ως κορυφαίο τον Ντέβιν Μπούκερ που σημείωσε 17 πόντους και έδωσε 5 ασίστ. Για τους ηττημένους ο Γκάρι Χάρις είχε 36 πόντους και ήταν πρώτος σκόρερ του ματς.

Εμφατική νίκη 108-98 πήραν οι Νιού Όρλεανς Πέλικανς στην έδρα των Γιούτα Τζαζ. Ο Άντονι Ντέιβις έκανε double-double με 29 πόντους και 15 ριμπάουντ οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη, ενώ ο Ντόνοβαν Μίτσελ είχε 24 πόντους για τους γηπεδούχους.

Τέλος, εντυπωσιακό ήταν το πέρασμα των Θάντερ από το Λος Άντζελες. Η ομάδα της Οκλαχόμα νίκησε 133-96 τους Λέικερς, με τον Τέρενς Φέργκιουσον να έχει 24 πόντους και τον Ράσελ Ουέστμπρουκ να πετυχαίνει double-double με 20 πόντους και 12 ασίστ, έχοντας ακόμα 6 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ