Απόλυτη επιτυχία στο Mercedes-Benz JuniorCup 2018 (pics & vids)
ΣΠΟΡ

Απόλυτη επιτυχία στο Mercedes-Benz JuniorCup 2018 (pics & vids)

Η Mercedes-Benz διοργάνωσε το 28ο JuniorCup, ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά ακαδημιών στην Ευρώπη, και το CNN Greece παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό.

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά τουρνουά σε όλη την Ευρώπη, διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1991 από τη Mercedes-Benz. Η εταιρία – κολοσσός στον χώρο του αυτοκινήτου, συνεχίζει να προσφέρει και στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στο ποδόσφαιρο των Νέων, συγκεντρώνοντας τα καλύτερα ταλέντα της Γερμανίας αλλά και άλλων χωρών της Ευρώπης στη Στουτγάρδη.

Mercedes-Benz JuniorCup 2018 - Το καλύτερο τουρνουά της Ευρώπης

Συγκεκριμένα στο Σιντεφίλγκεν και το «Glaspalast», έναν πολύ-χώρο που χρησιμοποιείται όχι μόνο για το ποδόσφαιρο αλλά και για αγώνες κλειστού στίβου, χάντμπολ, συναυλίες κι αρκετές ακόμα δραστηριότητες. Σε αυτό τον χώρο, λοιπόν, γίνεται το Mercedes-Benz JuniorCup. Ένα τουρνουά με «βαρύ» όνομα και με μεγάλη προσφορά στο γερμανικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τα τελευταία 28 χρόνια.

Στο διάστημα αυτό έχουν συμμετάσχει 104 ομάδες από 42 χώρες και από το τουρνουά έχουν κάνει τα πρώτα βήματα προς την επαγγελματική τους καριέρα ποδοσφαιριστές που έγραψαν ιστορία στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ενδεικτικά αναφέρονται τα ονόματα των Μάνουελ Νόιερ, Μπένεντικτ Χέβεντες, Μπακαρί Σανιά, Τζόσουα Κίμιχ, Μεσούτ Οζίλ, Κέβιν Κουράνι και αρκετών ακόμα ποδοσφαιριστών που ξεχώρισαν μέσα από τα παιχνίδια 6 vs 6, σε κλειστό χώρο και με κανόνες futsal, που γίνονται στο Mercedes-Benz JuniorCup όλα αυτά τα χρόνια. Το επιτυχημένο αυτό τουρνουά, διεξήχθη και το 2018 στην περιοχή που αναφέραμε στα προάστια της Στουτγάρδης συγκεντρώνοντας και πάλι το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων από τη Γερμανία και την Ευρώπη.

Η Mercedes-Benz είχε μεριμνήσει έτσι ώστε και πάλι να είναι όλα στην εντέλεια και το τουρνουά να είναι μια γιορτή. Τόσο για τις ομάδες όσο και για τους φιλάθλους αλλά και τους επίσημους προσκεκλημένους των διοργανωτών. Το «Glaspalast» για δυο ημέρες έσφυζε από ζωή, με τους διοργανωτές να υπολογίζουν πως βρέθηκαν εκεί περίπου 10.000 άνθρωποι, αφού όλοι ήθελαν να δουν τα νέα «αστέρια» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αλλά και τις ομάδες εκτός Γερμανίας που είχε προσκαλέσει η Mercedes-Benz. Εκτός, λοιπόν, από τις Μπάγερν Μονάχου, Κολωνία, Χέρτα Βερολίνου, Στουτγάρδη και Χόφενχαϊμ στο τουρνουά είχαν προσκληθεί και αγωνίστηκαν οι Γκρασχόπερς, από την Ελβετία, Ρέικιαβικ, από την Ισλανδία, και Παναθηναϊκός. Η παρουσία της Κ19 του «τριφυλλιού», ήταν και η πρώτη παρουσία ελληνικής ομάδας στην ιστορία του Mercedes-Benz JuniorCup.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, πως εκτός από το τουρνουά των ακαδημιών των επαγγελματικών ομάδων που είχαν προσκληθεί από τη Mercedes-Benz, παράλληλα «έτρεξε» και ένα εσωτερικό τουρνουά της εταιρίας. Είναι παράδοση πλέον να διοργανώνονται τις ημέρες του Mercedes-Benz JuniorCup αγώνες για τους εργαζόμενους και τους εκπαιδευόμενους στην εταιρία, οι οποίοι φτάνουν στο Σιντελφίγκεν από κάθε γωνιά της Γερμανίας όπου υπάρχουν γραφεία και εργοστάσια της πασίγνωστης αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στον χώρο του γηπέδου, βέβαια, εκτός από το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι, μπορούσε κανείς να περάσει πολύ ευχάριστα την ώρα του. Πέρα από τα καταστήματα στα οποία οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν σνακ, φαγητά, ποτά και αναψυκτικά, υπήρχαν καταστήματα που πουλούσαν αναμνηστικά της Mercedes-Benz, αθλητικά είδη και ειδικά διαμορφωμένος χώρος όπου έγινε και τουρνουά video-games, με θέμα το ποδόσφαιρο φυσικά, το οποίο τελείωσε μαζί με τους αγώνες.

Το Mercedes-Benz JuniorCup έχει μετατραπεί με τα χρόνια και σε… τοπική παράδοση για την περιφέρεια της Στουτγάρδης, ενώ κάθε φορά αποδεικνύει την ευαισθησία της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας και την πρόθεσή της να επενδύσει στον αθλητισμό και ειδικότερα σε αυτόν που αφορά τις υποδομές και τις ακαδημίες. Ο Michael Meinke, Manager Sport Sponsoring της Mercedes-Benz, μιλώντας στην κάμερα του CNN Greece, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει το τουρνουά για την εταιρία αλλά και για την περιφέρεια της Στουτγάρδης. Όπως τόνισε, στόχος είναι να αναδειχθεί το ποδόσφαιρο των ακαδημιών από όλο τον πλανήτη και για αυτό θα συνεχίσει να προσπαθεί η Mercedes-Benz.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Χέρτα Βερολίνου ήταν αυτή που κατάφερε να πάρει το τρόπαιο. Οι νικητές επικράτησαν 4-2 στον τελικό της ομάδας που πήρε τον τίτλο το 2017, της Χόφενχαϊμ. Κορυφαίος παίκτης του τουρνουά, αναδείχθηκε ο Άρνε Μάιερ. Για να γίνει κατανοητή η σημασία που δίνουν οι Γερμανοί σε αυτό το τουρνουά, ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής έχει ήδη 8 συμμετοχές στη Bundesliga και 3 στο Europa League με την πρώτη ομάδα της Χέρτα. Κορυφαίος τερματοφύλακας αναδείχθηκε ο Εμίλ Άντουνσον της Ρέικιαβικ από την Ισλανδία, ενώ το θέαμα θεωρήθηκε πως ήταν από τα καλύτερα των τελευταίων ετών με τους αγώνες να έχουν το λιγότερο πέντε γκολ ο καθένας κατά μέσο όρο.

Ξεχωριστή σημασία για το ελληνικό ποδόσφαιρο, είχε η παρθενική παρουσία ομάδας από τη χώρα σε αυτό το κορυφαίο τουρνουά σε όλη την Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός ήταν ο σύλλογος που εκπροσώπησε την Ελλάδα και το ποδόσφαιρό της, με τους «πράσινους» του Κώστα Φρατζέσκου να έχουν θετική παρουσία και να τερματίζουν στην έκτη θέση.

Το «τριφύλλι» πήρε δυο νίκες, μια επί της Κολωνίας (3-0) και μια επί της Μπάγερν Μονάχου (3-1). Στο τουρνουά έδωσε το «παρών» και ο Γιάννης Τοπαλίδης, ο γνωστός ομογενής προπονητής από τη Γερμανία που ήταν ο βοηθός του Ότο Ρεχάγκελ στην Εθνική Ελλάδας από το 2001 ως το 2010 και μέλος φυσικά του τεχνικού τιμ στην κατάκτηση του Euro 2004. Ο Τοπαλίδης μίλησε στην κάμερα του CNN Greece και εξήγησε τη βαρύτητα της συμμετοχής σε ένα τέτοιο τουρνουά για κάθε ομάδα.

Στο «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού, υπήρξε μεγάλος ενθουσιασμός και ικανοποίηση από τη συμμετοχή στο Mercedes-Benz JuniorCup. Ο προπονητής της ομάδας, Κώστας Φρατζέσκος, μιλώντας στην κάμερα του CNN Greece, υποστήριξε πως ευχαρίστως οι «πράσινοι» θα συμμετείχαν κάθε χρόνο αν ήταν προσκεκλημένοι, ενώ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών στις δυο ημέρες του τουρνουά.