ΣΠΟΡ

Κύπελλο Ελλάδας: Στα προημιτελικά ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος

Κύπελλο Ελλάδας: Στα προημιτελικά ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος
Με δυο νίκες πέρασε στον επόμενο γύρο η ΑΕΚ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Οι τρεις πρώτες ομάδες που εξασφάλισαν το «εισιτήριο» για τη φάση των «8» του Κυπέλλου Ελλάδας έγιναν γνωστές μετά τους επαναληπτικούς αγώνες της Τρίτης.

Περισσότερο με… τυπική διαδικασία έμοιαζαν τα δεύτερα παιχνίδια της φάσης των «16» για το Κύπελλο Ελλάδας, αφού το ενδιαφέρον ουσιαστικά είχε χαθεί με τα αποτελέσματα των πρώτων αναμετρήσεων. Κάπως έτσι, οι τρεις ομάδες που προκρίθηκαν, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, είχαν εύκολο έργο και απλώς «σφράγισαν» με δεύτερες νίκες τις προκρίσεις τους.

Η αρχή έγινε από την Κρήτη και το Ηράκλειο, όπου ο ΟΦΗ υποδέχθηκε τον Πανιώνιο στον επαναληπτικό του 2-0 υπέρ των «κυανέρυθρων» στη Νέα Σμύρνη. Οι φιλοξενούμενοι νίκησαν και στο «Γεντί Κουλέ» 1-0 χάρη σε γκολ του Σπιριντόνοβιτς στο 28’ και πήραν εύκολα την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Στο δεύτερο, χρονικά, παιχνίδι της ημέρας ο ΠΑΟΚ είχε να υπερασπιστεί το υπέρ του 5-1 από τον πρώτο αγώνα στα Τρίκαλα κόντρα στη θεσσαλική ομάδα. Οι Θεσσαλονικείς δεν ήταν δυνατό να κινδυνεύσουν στην Τούμπα, παρόλα αυτά το παιχνίδι είχε σασπένς και το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε στο φινάλε. Ο Πρίγιοβιτς στο 78’ άνοιξε το σκορ, ενώ ο Μιλοσάβλιεφ ισοφάρισε για τα Τρίκαλα στο 90’. Εν τέλει, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με πέναλτι του Πρίγιοβιτς στις καθυστερήσεις.

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που προκρίθηκε τελευταία, χρονικά, καθώς υποδέχθηκε τον Παναιτωλικό στη ρεβάνς του υπέρ της 4-0 από το ματς του Αγρινίου. Η Ένωση με τους νεοαποκτηθέντες Μασούντ και Μοράν να έχουν αρκετά καλή απόδοση, επικράτησε 1-0. Το γκολ ήρθε στο 66’ από τον Λόπεζ που σκόραρε για δεύτερο διαδοχικό ματς απέναντι στον Παναιτωλικό.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των αγώνων

Τρίτη 9 Ιανουαρίου

ΟΦΗ-Πανιώνιος 0-1

ΠΑΟΚ-Τρίκαλα 2-1

ΑΕΚ-Παναιτωλικός 1-0

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου

Ολυμπιακός-Πλατανιάς (15:00)

ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός (17:15)

Ξάνθη-Λάρισα (17:15)

Παναθηναϊκός-Λαμία (19:30)

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου

Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης (19:30)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ