ΣΠΟΡ

Κύπελλο Ελλάδας: Ιστορική πρόκριση της Λαμίας

Κύπελλο Ελλάδας: Ιστορική πρόκριση της Λαμίας
Η νίκη (1-0) του Παναθηναϊκού επί της Λαμίας, δεν ήταν αρκετή για να προκριθεί. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας για τη Λαμία παρά την ήττα 1-0 στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό. «Τσέκαραν» εισιτήρια Ολυμπιακός, Λάρισα και ΠΑΣ Γιάννινα.

Το παιχνίδι της ημέρας έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ο Παναθηναϊκός αναζητούσε την ανατροπή από το «βαρύ» 4-1 του πρώτου αγώνα στη Λαμία, έτσι ώστε να καταφέρει να προκριθεί στους «8».

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη αν και ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έχασε σωρεία ευκαιριών και έδειξε να πιστεύει και παλεύει για το… θαύμα, τελικά δεν τα κατάφερε. Το γκολ που έφερε το τελικό 1-0, ήρθε στο 74’ από τον Αντονί Μουνιέ αλλά δεν ήταν αρκετό. Έτσι, η Λαμία κατάφερε να πάρει μια ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στον πρώτο, χρονικά, αγώνα της ημέρας ο Ολυμπιακός είχε μπροστά του έναν αγώνα… διαδικαστικού χαρακτήρα καθώς είχε κερδίσει 2-0 στο πρώτο ματς των Χανίων τον Πλατανιά. Παρόλα αυτά, ενδιαφέρον υπήρχε στο «Γ. Καραϊσκάκης», αφού ο Κέβιν Μιραλάς έκανε το ντεμπούτο του στην επιστροφή του στους Πειραιώτες. Ο Βέλγος, πάντως, δεν σκόραρε με τον Ούρος Τζούρτζεβιτς να είναι αυτός που πέτυχε και τα δυο γκολ στο 2-0 της ομάδας του λιμανιού.

18930530

Ντεμπούτο στη... δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό έκανε ο Μιραλάς. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Λίγη ώρα αργότερα, στα «Πηγάδια», η Ξάνθη… κυνήγησε μια ανατροπή – έπος και η πρόκριση στο ματς με την ΑΕΛ έμεινε ανοικτή ως τα τελευταία λεπτά. Στο πρώτο ματς στη Λάρισα οι «Βυσσινί» είχαν κερδίσει 3-0 και αυτό τους έδινε πλεονέκτημα, όμως, η Ξάνθη με γκολ του Μελιόπουλου στο 27’ και του Σιλά στο 62’ έφτασε στο 2-0 και κυνήγησε το τρίτο γκολ για την παράταση ως το φινάλε. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με εννέα παίκτες λόγω των αποβολών των Ντέλετιτς και Καρατάσιου, ενώ από την Ξάνθη αποβλήθηκε ο Τζουρίτσκοβιτς.

18930999

Μεγάλη μάχη έγινε στην Ξάνθη, με τη Λάρισα να είναι αυτή που πήρε την πρόκριση. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΡΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

Μεγάλη νίκη πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα που επικράτησε 4-0 στους «Ζωσιμάδες» του Λεβαδειακού, ανατρέποντας το 1-0 των Βοιωτών από το πρώτο παιχνίδι. Άνθρωπος του αγώνα για τους Ηπειρώτες, ήταν ο Πέδρο Κόντε που είχε δυο γκολ κι έχει κι ένα δοκάρι, ενώ σκόραραν για τον «Άγιαξ» και οι Τζημόπουλος, Μανθάτης.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των αγώνων

Τρίτη 9 Ιανουαρίου

ΟΦΗ-Πανιώνιος 0-1

ΠΑΟΚ-Τρίκαλα 2-1

ΑΕΚ-Παναιτωλικός 1-0

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου

Ολυμπιακός-Πλατανιάς 2-0

ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός 4-0

Ξάνθη-Λάρισα 2-0

Παναθηναϊκός-Λαμία 1-0

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου

Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης (19:30)

Οι ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί στα προημιτελικά

Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Λάρισα, Λαμία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ