ΣΠΟΡ

Σχεδόν 1 δισ. ξόδεψαν τα 5 κορυφαία πρωταθλήματα στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι

Σχεδόν 1 δισ. ξόδεψαν τα 5 κορυφαία πρωταθλήματα στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι
EPA/Alejandro Garcia/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το χειμερινό μεταγραφικό παζάρι έληξε το βράδυ της Τετάρτης με τους συλλόγους των πέντε μεγάλων πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου να δαπανούν συνολικά… 900 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσουν τους παίκτες που επιθυμούσαν. 

Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα Marca, η Premier League παραμένει το τουρνουά που ξόδεψε τα περισσότερα, αλλά μεμονωμένα η Μπαρτσελόνα έχει κερδίσει τον τίτλο της «βασίλισσας της αγοράς του χειμώνα» με 131.800.000 εκατομμύρια, που έβγαλε από τα ταμεία της για τις μεταγραφές των Φιλίπε Κουτίνιο και Γέρι Μίνα.

Οι 20 ομάδες της Premier League έχουν επενδύσει 455 εκατ ευρώ σε 38 μετακινήσεις, με τις Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι και Έβερτον να οδηγούν την σχετική κατάταξη.

Η ισπανική La Liga είναι το δεύτερο τουρνουά με μεγαλύτερο όγκο δαπανών, με περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ από 52 μεταγραφές. Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης, έχουν δαπανήσει 216 εκατομμύρια, δηλαδή το 72% του συνόλου. Είναι ενδιαφέρον ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η μόνη ομάδα της La Liga που δεν συμμετείχε σε αυτήν την χειμερινή αγορά. Επιπλέον, το 69% των μεταγραφών πραγματοποιήθηκαν με μηδενικό κόστος.

Στη Bundesliga δαπανήθηκαν 73 εκατομμύρια ευρώ, στη Γαλλία 45 εκατομμύρια για 25 μεταγραφές, ενώ η Serie A περιορίστηκε στα 26 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ