ΣΠΟΡ

NBA: Buzzer Beater ο ΛεΜπρόν και… ταβάνι που στάζει! (vids)

NBA: Buzzer Beater ο ΛεΜπρόν και… ταβάνι που στάζει! (vids)
Το «buzzer beater» του ΛεΜπρόν Τζέιμς... σημάδεψε τη βραδιά στο ΝΒΑ. Twitter/@NBA.com

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς νίκησαν 140-138 τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς στην παράταση με καλάθι του «Βασιλιά», ΛεΜπρόν Τζέιμς, στην εκπνοή ενώ ματαιώθηκε παιχνίδι του ΝΒΑ καθώς… έσταζε η οροφή του γηπέδου.

Για άλλη μια φορά, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς απέδειξε πως συγκαταλέγεται στους κορυφαίους όλων των εποχών και σίγουρα πως είναι ο κορυφαίος της δική του γενιάς στο NBA. Ο «Βασιλιάς» έκανε… πράγματα και θαύματα στο παιχνίδι των Καβαλίερς με τους Τίμπεργουλβς, οδηγώντας αρχικά τον αγώνα στην παράταση και κρίνοντας στη συνέχεια τη «μοίρα» της αναμέτρησης με buzzer beater!

Ο ΛεΜπρόν ήταν αυτός που σε «νεκρό» χρόνο διαμόρφωσε το τελικό 140-138, φτάνοντας σε ένα ακόμα triple-double! Ο Τζέιμς είχε 37 πόντους, 10 ριμπάουντ και 15 ασίστ, κάνοντας το ένατο triple-double για τη φετινή σεζόν και 64ο συνολικά στην καριέρα του…

Πέρα, όμως, από τη «μαγική» βραδιά του ΛεΜπρόν, στο NBA συνέβη κάτι εξαιρετικά σπάνιο για τα δικά του δεδομένα. Στη Νέα Ορλεάνη ήταν προγραμματισμένος ο αγώνας των Πέλικανς με τους Ιντιάνα Πέισερς, όμως, δεν ξεκίνησε ποτέ. Η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε τα τελευταία 24ωρα τη Νέα Ορλεάνη, επηρέασε και το γήπεδο των Πέλικανς αφού η οροφή δεν άντεξε τα πολλά νερά τα οποία… έσταζαν στο παρκέ! Οι άνθρωποι του γηπέδου και της ομάδας προσπάθησαν να τα απομακρύνουν, αυτό όμως δεν κατέστη δυνατό και το παιχνίδι αναβλήθηκε!

Στα άλλα παιχνίδια της βραδιάς, οι Γιούτα Τζαζ επικράτησαν δύσκολα 92-88 των Γκρίζλις στο Μέμφις. Κορυφαίος σκόρερ των «Μορμόνων» ήταν ο Ρίκι Ρούμπιο με 29 πόντους, ενώ ο Γκομπέρ είχε 9 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Στο Ντιτρόιτ, οι Πίστονς κατάφεραν να επικρατήσουν 115-106 των Μπρούκλιν Νετς και να βελτιώσουν το ρεκόρ τους (27-26). Εξαιρετικός για τα «Πιστόνια» ήταν ο Αντρέ Ντράμοντ με 17 πόντους και 27 ριμπάουντ, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπλέικ Γκρίφιν με 25 και 7 ασίστ.

Μεγάλο παιχνίδι στο Μαϊάμι με τους φιλοξενούμενους Χιούστον Ρόκετς να κερδίζουν 109-101 τους γηπεδούχους Χιτ! Ήταν η έκτη σερί νίκη για τις «ρουκέτες» και δέκατη στα τελευταία 11 παιχνίδια τους, με τον Τζέιμς Χάρντεν να είναι… ασταμάτητος! Το «μούσι» πέτυχε 41 πόντους και συνέχισε να οδηγεί το Χιούστον σε ανοδική πορεία.

Τέλος, στο άτυπο… ντέρμπι μεταξύ των Φίνιξς Σανς και των Σαν Αντόνιο Σπερς, οι δεύτεροι έκαναν… περίπατο στην Αριζόνα επικρατώντας με διαφορά 48 πόντων που συνιστά και την τρίτη μεγαλύτερη νίκη (σε διαφορά) στην ιστορία τους! Οι Σπερς νίκησαν 129-81 τους Σανς, σε ένα βράδυ όπου τους έπιασαν… τα πάντα στο παρκέ και διέλυσαν τους αντιπάλους τους. Τρομερός για τους νικητές ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ με 23 πόντους και 13 ριμπάουντ σε ένα εντυπωσιακό double-double

ΔΗΜΟΦΙΛΗ