ΣΠΟΡ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ξεπέρασε τον σοβαρό του τραυματισμό και έφτασε στην κορυφή

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ξεπέρασε τον σοβαρό του τραυματισμό και έφτασε στην κορυφή
EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πριν από 11 μήνες ο Mark McMorris περίμενε ένα ελικόπτερο διάσωσης να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Είχε ένα ατύχημα στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά και είχε τραυματιστεί σοβαρά.

Είχε σπασμένο σαγόνι, ρήξη σπλήνας, εσωτερική αιμορραγία, πολλαπλά σπασμένα οστά και ρήξη πνεύμονα. «Ήμουν σίγουρος ότι θα πέθαινα», θυμάται ο Καναδός αθλητής του σνόουμπορντ.

Είχε κάνει έναν λάθος υπολογισμό σε μία φιγούρα και χτύπησε πάνω σε ένα δέντρο, ενώ ήταν ακόμη στον αέρα.

Αλλά, χθες, Κυριακή, ο McMorris ανέβηκε στο βάθρο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων για να πανηγυρίσει το χάλκινο μετάλλιο στο ατομικό αντρών του σνόουμπορντ πίστας.

https://www.instagram.com/p/Be5i5THA8kH

Ο McMorris εντυπωσίασε στον αγώνα, που περιλαμβάνει μία πίστα με διάφορα εμπόδια. Ήταν πρώτος ανάμεσα στους αθλητές που διαγωνίζονταν έως και την τρίτη και τελευταία στροφή, όταν ο Αμερικανός Red Gerard και ο συμπατριώτης του Max Parrot τον πέρασαν.

Ο νεαρός αθλητής κατάφερε όχι μόνο να ξεπεράσει τις πιθανότητες και να συμμετέχει στους Αγώνες, παρότι πριν 11 μήνες κάτι τέτοιο φάνταζε αδύνατο, αλλά και να κατακτήσει – μαζί με τον Parrot – τα πρώτα μετάλλια του Καναδά στην Πιονγκτσάνγκ.

https://www.instagram.com/p/Bccd0-igz6L

Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που ο Καναδάς κατάφερε να ανεβάσει δύο αθλητές σε πόντιουμ του συγκεκριμένου αγωνίσματος, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Καναδέζικη Ολυμπιακή Ομάδα.

Ο 24χρονος McMorris είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι το 2014.

«Ευτυχώς ξεπέρασα τον τελευταίο μου τραυματισμό για να φτάσω εδώ, γιατί είναι πολύ ιδιαίτερη στιγμή», είπε στους δημοσιογράφους την Κυριακή.

Last year he almost died in a snowboarding accident. Now he's won bronze at the Olympics, by Amanda Jackson, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ