ΣΠΟΡ

Πρόσκληση της Λυδίας Κονιόρδου για ανάπτυξη των σχέσεων με την Νότια Κορέα

Πρόσκληση της Λυδίας Κονιόρδου για ανάπτυξη των σχέσεων με την Νότια Κορέα
Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, είχε σημαντικές συναντήσεις στη διάρκεια της παραμονής της στην Πιονγκτσάνγκ. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, είχε σημαντικές επαφές στη διάρκεια της παρουσίας της στην Πιονγκτσάνγκ για την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Την τελετή έναρξης των των 23ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Πιονγκτσάνγκ 2018 στη Νότια Κορέα παρακολούθησε δια ζώσης η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου. Η εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης είχε αρκετές και σημαντικές συναντήσεις στο περιθώριο της παρουσίας στην έναρξη της μεγάλης γιορτής των Αγώνων, κάνοντας επαφές με αντίστοιχους αξιωματούχους της κυβέρνησης της Νότιας Κορεάς και επισημαίνοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης των διμερών σχέσεων με την Ελλάδα στον τομέα του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Η υπουργός συναντήθηκε με τον Υπουργό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού της Δημοκρατίας της Κορέας, Do Jong Hwan, και σε ό,τι αφορά τον τομέα του αθλητισμού συζητήθηκε η παροχή τεχνογνωσίας από την κορεατική πλευρά στο Tae Kwon Do και επισημάνθηκε η βούληση των δύο χωρών για την ανάπτυξη των ανταλλαγών στο συγκεκριμένο άθλημα και τη συνδιοργάνωση σεμιναρίων.

Στον τομέα του Πολιτισμού συζητήθηκαν οι δυνατότητες ανταλλαγής εκθέσεων και η επιθυμία της κορεατικής πλευράς να φιλοξενήσει μια ελληνική έκθεση με αρχαιοελληνικό θέμα και εκθέματα, στο προσεχές μέλλον. Περαιτέρω συζητήθηκαν οι δυνατότητες ανταλλαγών στον τομέα του θέατρου και του κινηματογράφου και σημειώθηκε το ενδιαφέρον της κορεατικής πλευράς για συμμετοχή στα διεθνή σεμινάρια που διεξάγονται στην Επίδαυρο και τους Δεσμούς, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος, καθώς και η προώθηση των συμπαραγωγών θεατρικών έργων.

Τέλος, η Λυδία Κονιόρδου προσκάλεσε τον Do Jong Hwan να επισκεφθεί την Ελλάδα, προκειμένου να ανανεώσουν την ήδη υπάρχουσα Μορφωτική Συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, που λήγει το 2018.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ