«Ιπτάμενη»… Ολλανδέζα στον πάγο (pics)
Χρυσό μετάλλιο για τη Βουστ στα 1500 μέτρα του πατινάζ ταχύτητας. - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/VALDRIN XHEMAJ

Το χρυσό μετάλλιο στα 1500 μέτρα του πατινάζ ταχύτητας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες κατέκτησε η Ιρέεν Βουστ από την Ολλανδία.

Διαβάστε επίσης

Η Ιρέεν Βουστ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 1.500 μέτρα του πατινάζ ταχύτητας, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ. Η αθλήτρια από την Ολλανδία κάλυψε την απόσταση στο "Gangneung Oval" σε 1:54.35 και πήρε την πρώτη θέση στο αγώνισμα, στο οποίο ήταν δεύτερη πριν από τέσσερα χρόνια στο Σότσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με το μετάλλιο που κατέκτησε τη Δευτέρα, η Βουστ έφτασε τα 10 συνολικά στην καριέρα της σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που είναι τα περισσότερα που έχει κατακτήσει οποιοσδήποτε αθλητής του πατινάζ ταχύτητας. Μέχρι τώρα η Βουστ «μοιραζόταν» την πρώτη θέση της σχετικής λίστας με τη Γερμανίδα Κλαούντια Πεχστάιν, η οποία από το 1992 έως το 2006 είχε πάρει εννέα μετάλλια σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς.

Το ασημένιο μετάλλιο στα 1.500 μέτρα κατέκτησε η Μίχο Τακάγκι από την Ιαπωνία, η οποία ήταν 2 δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργή από τη Βουστ (1:54.55), ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε άλλη μια αθλήτρια από την Ολλανδία, η Μάριτ Λέενστρα (1:55.26).


Διαβάστε επίσης

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Υψηλόβαθμη Βορειοκορεατική αντιπροσωπεία στην τελετή λήξης

Το σημερινό Doodle της Google για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην κορυφή του ομαδικού σπριντ οι ΗΠΑ (pics)

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινο μετάλλιο στο χόκεϊ η Φινλανδία (pics)