ΣΠΟΡ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ντάνου 76η στην Πιονγκτσάνγκ (pics)

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ντάνου 76η στην Πιονγκτσάνγκ (pics)
Η Μαρία Ντάνου στη διάρκεια του αγωνίσματος των 10.000 μέτρων ελεύθερης τεχνικής στο σκι δρόμων αντοχής ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/DIEGO AZUBEL

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Μαρία Ντάνου, κατάφερε να τερματίσει στο πολύ δύσκολο αγώνισμα των 10.000μ. ελεύθερης τεχνικής στο σκι δρόμων αντοχής, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ.

Η Μαρία Ντάνου κατετάγη 76η με χρόνο 31:04.1, καταφέρνοντας να ολοκληρώσει με επιτυχία – για τα δεδομένα της Ελλάδας στα χειμερινά σπορ – την παρουσία της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και το απαιτητικό άθλημα των 10.000 μέτρων ελεύθερης τεχνικής του σκι δρόμων αντοχής.

Την πρώτη θέση, κατέκτησε η Ράγκνχιλντ Χάγκα από τη Νορβηγία που ολοκλήρωσε τα 10 χιλιόμετρα σε 25:00.5 και στέφθηκε «χρυσή» Ολυμπιονίκης για πρώτη φορά στην καριέρα της, αφήνοντας πολύ πίσω τις υπόλοιπες αθλήτριες.

Η Σάρλοτ Κάλα από τη Σουηδία τερμάτισε με χρόνο 25:20.8, καταφέρνοντας να πάρει το δεύτερο μετάλλιό της στους φετινούς Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς είχε πάρει μετάλλιο και στο skiathlon. Το χάλκινο μετάλλιο μοιράστηκαν δυο αθλήτριες, που είχαν τον ίδιο χρόνο (25:32.4). Ο λόγος για τη Μάρτι Μπιόργκεν από τη Νορβηγία και την Κρίστα Παρμακόσκι από τη Φινλανδία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ