ΣΠΟΡ

UEFA: Οι πιθανότητες της Ελλάδας για την 14η θέση

UEFA: Οι πιθανότητες της Ελλάδας για την 14η θέση
Δυσκολεύουν τα πράγματα για την Ελλάδα uefa.com

Μειώνονται δραματικά οι ελπίδες της Ελλάδας να βρεθεί στην 14η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA και να αφήσει πίσω της την Τσεχία.

Μετά την πρώτη εβδομάδα από την επιστροφή των συλλόγων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η «μάχη» που δίνει η χώρα μας για να βρεθεί στην 14η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA συνεχίζεται, αλλά δυστυχώς τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή δεν είναι θετικά.

Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει την ισοπαλία 1-1 με την Ντιναμό Κιέβου στο ΟΑΚΑ στο πρώτο ματς για τους «32» του Europa League, όμως, η διαφορά από την Τσεχία που φιγουράρει μία θέση πάνω από την χώρα μας, δεν άλλαξε, καθώς η Βικτόρια Πλζεν πήρε την ισοπαλία 1-1 στο Βελιγράδι απέναντι στην Παρτιζάν.

Έτσι, η διαφορά των δύο χωρών παρέμεινε, με την Τσεχία να έχει 29.375 βαθμούς και να βρίσκεται στην 14η θέση, ενώ η Ελλάδα ακολουθεί με 28.400 βαθμούς. Κατά μεγάλο ποσοστό, η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει την 15η θέση και κυνηγά τους Τσέχους για το προσπέρασμα, αλλά για να γίνει αυτό, η Παρτιζάν θα πρέπει να αποκλείσει εκτός έδρας την Βικτόρια Πλζεν, η ΑΕΚ να πάρει την πρόκριση στην Ουκρανία και να συνεχίσει στην διοργάνωση με νίκες, προσφέροντας περισσότερους βαθμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ