ΣΠΟΡ

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: «Μάχη» για τον πρώτο τίτλο

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: «Μάχη» για τον πρώτο τίτλο
Έφτασε η ώρα του μεγάλου τελικού EUROKINISSI / LATO KLODIAN

Ολυμπιακός και ΑΕΚ αναμετρώνται το απόγευμα του Σαββάτου (17/2, 17:15) στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ που θα φιλοξενηθεί στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου.

Οι «ερυθρόλευκοι» και ο «Δικέφαλος» θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον τελικό της διοργάνωσης, με τον στόχο να είναι η κατάκτηση της πρώτης φετινής κούπας στο μπάσκετ. Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία μαθητών και αθλητών των τμημάτων υποδομής, μια και για λόγους ασφαλείς δεν επετράπη η παρουσία οπαδών, με τις δύο ΚΑΕ να παίρνουν από 30 προσκλήσεις.

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει σε τελικό Κυπέλλου έπειτα από πέντε χρόνια και διεκδικεί τον πρώτο του τίτλο στην διοργάνωση από το 2011. Το «συγκρότημα» του Γιάννη Σφαιρόπουλου προέρχεται από αγωνιστική κάμψη, αλλά έχει δείξει πως… επανέρχεται και θέλει να βάλει στην συλλογή του το δέκατο Κύπελλο σε 18 παρουσίες.

Στην αντίπερα… όχθη, η ΑΕΚ επιστρέφει σε διεκδίκηση τίτλου έπειτα από 13 χρόνια, όταν στους τελικούς της Α1 το 2005 είχε κατακτήσει την κούπα έχοντας αντίπαλο τους Πειραιώτες, ενώ σε τελικό Κυπέλλου επιστρέφει έπειτα από 17 χρόνια! Ο Ντράγκαν Σάκοτα δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Τσινεμέλου Ελόνου, ενώ αμφίβολος είναι ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ