ΣΠΟΡ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Στο CAS η υπόθεση ντόπινγκ Ρώσου αθλητή (pics)

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Στο CAS η υπόθεση ντόπινγκ Ρώσου αθλητή (pics)
Ο 26χρονος Ρώσος πρωταθλητής του Κέρλινγκ που βρέθκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/JAVIER ETXEZARRETA

Το πρώτο «κρούσμα» ντόπινγκ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ ήρθε στο… κέρλινγκ, καθώς ένας 26χρονος Ρώσος αθλητής που κατέκτησε μάλιστα και μετάλλιο βρέθηκε θετικός σε σχετικό έλεγχο…

Ο λόγος για τον Αλεξάντρ Κρουσελνίτσκι που μαζί με τη σύζυγό του, Αναστασία Μπριζγκάλοβα, είχαν κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα μικτά διπλά του κέρλινγκ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ. Ο 26χρονος Ρώσος αθλητής, «θετικός» στην απαγορευμένη ουσία "meldonium" που βοηθάει στην αντοχή. Ο ίδιος, προφανώς, αρνείται ότι έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών ενώ την ίδια ώρα οι υπεύθυνοι της ρωσικής αποστολής στην Πιονγκτσάνγκ κάνουν τη δική τους έρευνα σχετικά με το θέμα.

Η υπόθεση του αθλητή, πάντως, θα εξεταστεί από το CAS και το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο ενημέρωσε πως θα την εξετάσει την Πέμπτη (22/2). Στο μεταξύ, το Κρεμλίνο εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι η έρευνα στην υπόθεση του Κρουσελνίτσκι θα «καθαρίσει» το όνομα του αθλητή. «Ας συνεχίσουμε να ελπίζουμε ότι αυτή η έρευνα θα βοηθήσει στο να αποκατασταθεί το όνομά του. Προς το παρόν, ένα γεγονός είναι ένα γεγονός» τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ