ΣΠΟΡ

Αποκαλύφθηκαν οι μασκότ των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2020

Αποκαλύφθηκαν οι μασκότ των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2020
REUTERS/Toru Hanai

Δύο φουτουριστικές φιγούρες είναι οι μασκότ που επιλέχθηκαν από την Ιαπωνία για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020, που θα διοργανωθούν στο  Τόκιο.  Οι μασκότ επιλέχθηκαν από μαθητές και η αποκάλυψή τους έγινε σε ένα γυμνάσιο της πρωτεύουσας υπό επευφημίες και παιδικές ζητωκραυγές.

Η μπλε μασκότ είναι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ η ροζ, η οποία είναι εμπνευσμένη από τα άνθη της κερασιάς, είναι αφιερωμένη στους Παραολυμπιακούς. Και οι δύο παραμένουν ακόμη ανώνυμες.

«Είναι πρωτοποριακές, μου αρέσει το μπλε καρό μοτίβο, ενώ η ροζ αναδεικνύει τα παραδοσιακά άνθη κερασιάς της Ιαπωνίας», είπε η 12χρονη Miyu Kawa μετά την αποκάλυψη των μασκότ.

«Έχουν πολύ διαφορετικό σχέδιο, αλλά νομίζω πως υπάρχει μία ενότητα μεταξύ τους», συμπλήρωσε η νεαρή μαθήτρια, αναδεικνύοντας έτσι και το μήνυμα ενότητας που προβάλουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Οι διοργανωτές έλαβαν το 2017 περισσότερες από 2.000 συμμετοχές του κοινού για να επιλεχθούν τον περασμένο Δεκέμβριο τρεις. Μαθητές από περισσότερες από 200.000 τάξεις 16.000 δημοτικών σχολείων έλαβαν μέρος στην διαδικασία της τελικής επιλογής.

Τελικός νικητής είναι ο γραφίστας Ryo Taniguchi, τα σχέδια του οποία έλαβαν περισσότερες από τις μισές ψήφους των μαθητών.

Οι μασκότ, τα ονόματα των οποίων θα επιλεγούν και πάλι από μαθητές, θα λάβουν την Ολυμπιακή δάδα από τις μασκότ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ.

Τα ονόματα τους θα ανακοινωθούν εντός του έτους, σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο γενικός διευθυντής των Αγώνων του 2020, Masaaki Komiya. «Στο μεταξύ θα συζητήσουμε τι είδους προϊόντα θα παράξουμε», είπε σχετικά με τα αντικείμενα που θα επιλεγούν να φτιαχτούν με τις φιγούρες.

Ο Taniguchi δεν θα λάβει μέρος από τα κέρδη όμως, καθώς οι κανονισμοί του διαγωνισμού όριζαν σαφώς πως τα πνευματικά δικαιώματα της συμμετοχής που θα κερδίσει θα περάσουν άμεσα στην Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ