ΣΠΟΡ

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Δεν θα υπακούσω στην ποινή, με τιμώρησαν ως πατέρα

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Δεν θα υπακούσω στην ποινή, με τιμώρησαν ως πατέρα
Ξεκάθαρος ήταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναφορικά με την τιμωρία που του έχει επιβάλει η Ευρωλίγκα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Τη δική του απάντηση στην απόφαση της Ευρωλίγκας να διατηρήσει την ποινή απαγόρευσης εισόδου, για πέντε μήνες αντί για 12 όπως είχε αρχικά αποφασίσει, έδωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Αποφασισμένος να βρεθεί το βράδυ της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι Παναθηναϊκός Superfoods – Ολυμπιακός είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αψηφώντας την τιμωρία που του έχει επιβάλει η Ευρωλίγκα και αναφέρει πως απαγορεύεται να μπει στα γήπεδα όπου διεξάγονται αγώνες της διοργάνωσης για πέντε μήνες. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με κείμενο που κοινοποίησε σε προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο, ξεκαθάρισε τους λόγους για τους οποίους η τιμωρία που του επιβλήθηκε είναι παράνομη και καταχρηστική, ενημερώνοντας πως δεν θα υπακούσει στη συγκεκριμένη ποινή.

Στο κείμενο, το οποίο είχε τη μορφή επιστολής προς την ευρωπαϊκή μπασκετική κοινότητα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρει «Όπως όλοι γνωρίζετε, έχω τιμωρηθεί παράνομα από την Euroleague, μία εταιρία όπου ο Παναθηναϊκός Superfoods βρίσκεται ανάμεσα στους ιδιοκτήτες, με πεντάμηνη απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα και 60.000 ευρώ πρόστιμο.

Ο λόγος για αυτό είναι το λεγόμενο ξέσπασμά μου μετά την είσοδο 30,000 "φιλάθλων του μπάσκετ" στον λογαριασμό του Instagram της 11χρονης κόρης μου και την απείλησαν, μαζί με την σύζυγό μου και τον γιο μου (τα στοιχεία έχουν δοθεί στην Euroleague).

Είμαι σίγουρος πως όποιος από εσάς ήταν στη θέση μου θα έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα για να προστατέψει την οικογένειά του. Αυτός ήταν ο λόγος της τιμωρίας μου. Τιμωρήθηκα ως πατέρας και όχι ως μέλος ενός αθλητικού συλλόγου.

Εξαιτίας όλων αυτών, δεν θα υπακούσω στην ποινή, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε νέα πρόστιμα 30-280 χιλιάδων ευρώ για κάθε φορά που παρακολουθώ τον σύλλογο στον οποίο επενδύω χρόνο, ενέργεια και χρήματα.

Κύριε Μπερτομέου και όλα τα μέλη της μπασκετικής κοινότητας, ελπίζω να νιώσετε καλά με την απόφασή μου και περισσότερο από οτιδήποτε εύχομαι όλοι να νιώσετε αφοσίωση (feel devotion, το μότο της Euroleague)»…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ