ΣΠΟΡ

Ένας 99χρονος κολυμβητής κατέρριψε παγκόσμιο ρεκόρ στα 50 μέτρα ελεύθερο

Ένας 99χρονος κολυμβητής κατέρριψε παγκόσμιο ρεκόρ στα 50 μέτρα ελεύθερο
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/DARREN ENGLAND

O κολυμβητής Τζορτζ Κορόνες από το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας είναι 99 ετών και κατάφερε να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ των υπεραιωνόβιων στα 50 μέτρα ελεύθερο, διανύοντας την απόσταση σε 56,12 δευτερόλεπτα, σε διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στο Κουίνσλαντ.

Ο ηλικιωμένος αθλητής που θα σε ένα μήνα θα συμπληρώσει τα 100 έτη, δήλωσε στο BBC πως είναι πολύ ευχαριστημένος που κατάφερε να ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ, από το 2014, κατά 35 δευτερόλεπτα!

Η διοργάνωση, στην οποία ήταν ο μοναδικός συμμετέχων, πραγματοποιήθηκε ειδικά για εκείνον προκειμένου να καταρρίψει το ρεκόρ αυτό.

19189770

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/DAVE HUNT

Σύμφωνα με τον ίδιο, στα νιάτα του υπήρξε δεινός κολυμβητής, αλλά ξεκίνησε πάλι να κολυμπάει σε ηλικία 80 ετών.

«Τα παράτησα στις αρχές του Β' Παγκόσμιου Πολέμου και δεν νομίζω ότι ξανακολύμπησα μέχρι που πήρα σύνταξη. Ξεκίνησα πάλι να κολυμπάω για σωματική άσκηση», λέει.

19189771

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/DAVE HUNT

Όπως εξηγεί, η αγωνιστική κολύμβηση σαφώς και ήταν μια μεγάλη σωματική πρόκληση, την οποία ωστόσο κατάφερε να φέρει σε πέρας με προετοιμασία. Κατά μέσον όρο προπονείται τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ πηγαίνει και στο γυμναστήριο.

Την επιτυχία του την αποδίδει στον ρυθμό και στην τεχνική του. Το προηγούμενο ρεκόρ με χρόνο 1:31.19 είχε επιτύχει ο βρετανός κολυμβητής Τζον Χάρισον το 2014.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ