ΣΠΟΡ

Λαϊκό προσκύνημα και συγκίνηση για Αστόρι (pics+vid)

Λαϊκό προσκύνημα και συγκίνηση για Αστόρι (pics+vid)
Ο Νταβίντε Αστόρι που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 31 ετών την Κυριακή (04/03). ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/MAURIZIO DEGL'INNOCENTI

Πλήθος κόσμου συρρέει από το πρωί της Τετάρτης (07/03) στο Κοβερτσιάνο της Φλωρεντίας έτσι ώστε να αποχαιρετήσει, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, τον Νταβίντε Αστόρι.

Ο αρχηγός της Φιορεντίνα «έφυγε» την Κυριακή σε ηλικία 31 ετών από ανακοπή καρδιάς. Ο θάνατος του Νταβίντε Αστόρι, έχει σκορπίσει τη θλίψη όχι μόνο στην Ιταλία αλλά σε όλο τον πλανήτη. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν και η κίνηση που έκανε η ομάδα του, η οποία αποφάσισε να επεκτείνει για δυο ακόμα χρόνια το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή με τα χρήματα να πηγαίνουν στη σύζυγό του και στην 20 ημερών κορούλα τους.

Η σορός του Αστόρι, μάλιστα, τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο ομοσπονδιακό αθλητικό κέντρο της Ιταλίας. Αυτό βρίσκεται στη Φλωρεντία και στο διάσημο Κοβερτσιάνο, από όπου έχουν… παρελάσει χιλιάδες άνθρωποι από το πρωί της Τετάρτης (07/03) έτσι ώστε να πουν το «τελευταίο αντίο» στον αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή. Η διαδικασία αυτή, θα διαρκέσει ως το βράδυ της Τετάρτης καθώς την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η κηδεία του Αστόρι.

Αυτή θα γίνει στη Βασιλική της Σάντα Κροτσέ στη Φλωρεντία, ενώ όπως ενημέρωσε η οικογένεια του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή θα απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών και βίντεο. Αξίζει να σημειωθεί πως σε όλη την πόλη οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, ενώ η Φιορεντίνα με ένα άκρως συγκινητικό βίντεο στα social media είπε κι αυτή το δικό της «αντίο» στον αρχηγό της…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ