ΣΠΟΡ

Το ιταλικό ποδόσφαιρο αποχαιρέτησε τον Ντάβιντε Αστόρι

Το ιταλικό ποδόσφαιρο αποχαιρέτησε τον Ντάβιντε Αστόρι
Reuters

Χιλιάδες φίλοι του ποδοσφαίρου, αστέρες των γηπέδων, προσωπικότητες της πολιτικής και του αθλητισμού έδωσαν το παρών στην κηδεία του ποδοσφαιριστή της ΦιορεντίναΝτάβιντε Αστόρι, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή την περασμένη Κυριακή.

Ο 31χρονος αρχηγός των Βιόλα βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου είχε καταλύσει η ομάδα πριν τον αγώνα με την Ουντινέζε. Άφησε πίσω του την σύντροφό του Φραντσέσκα Φιορέτι και την 2χρονη κόρη τους, Βικτόρια.

Οι φίλοι της ομάδας έδωσαν δυναμικό παρών στο τελευταίο αντίο στον Αστόρι. Ντυμένοι στα χρώματα της Φιορεντίνα, κρατώντας κασκόλ της ομάδας, τραγούδησαν συνθήματα, αποχαιρετώντας έτσι με τον δικό τους τον αρχηγό τους.

«Για πάντα αρχηγός μας», έγραφε πανό που αναρτήθηκε έξω από τον ναό όπου τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία.

Πολλοί ήταν οι συμπαίκτες του Αστόρι στην Εθνική Ιταλίας που βρέθηκαν στην Φλωρεντία για να τον συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία. Μεταξύ αυτών ο Τζίτζι Μπουφόν, ο Μάριο Μπαλοτέλι, ο Τζόρτζιο Κιελίνι

Ο Μίλαν Μπαντέλι, συμπαίκτης του Αστόρι στην Φιορεντίνα διάβασε ένα μήνυμα εκ μέρους της ομάδας. «Είσαι ο αδελφός, ο γιος που όλοι θα ήθελαν να έχουν. Οι γονείς σου δεν έκαναν κανένα λάθος (στην ανατροφή σου), ούτε το παραμικρό. Δεν ήσουν όπως άλλοι, ήσουν το ποδόσφαιρο, η αληθινή, αγνή μορφή του παιδικού ποδοσφαίρου. Οι σκέψεις μας είναι με την μητέρα και τον πατέρα σου, με τα αδέλφια σου, με την Φραντσέσκα και την πριγκίπισσα σου, τη Βίκυ. Ήσουν άντρας με κεφαλαίο Α και θα της το πούμε. Ήσουν φωτεινό παράδειγμα για όλους μας».

Μετά την ανακοίνωση του αιφνίδιου θανάτου του 31χρονου Αστόρι, η Seria A ανέβαλε την αγωνιστική δράση προς τιμήν του. Οι αρχικές πληροφορίες της ιατροδικαστής έκθεσης στον ποδοσφαιριστή έκαναν λόγο για καρδιακή προσβολή.

Λίγες μέρες μετά τον θάνατό του η ομάδα αποφάσισε να του ανανεώσει το συμβόλαιο ώστε να ενισχύσει οικονομικά την οικογένειά του, ενώ τόσο η Φιορεντίνα όσο και η Κάλιαρι απέσυραν τη φανέλα με το νούμερο 13 που φορούσε ο παίκτης και στις δύο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ