ΣΠΟΡ

Πώς είδαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τα γεγονότα της Τούμπας

Πώς είδαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τα γεγονότα της Τούμπας

Οι εικόνες ντροπής από τα όσα διαδραματίστηκαν την Κυριακή το βράδυ στο γήπεδο της Τούμπας, στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ για την 25η αγωνιστική της Super league κάνουν τον γύρο του κόσμου, με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να αναφέρονται εκτενώς στη διακοπή του αγώνα και στην εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο.

Ελληνικός αγώνας ποδοσφαίρου σταμάτησε μετά την εισβολή ιδιοκτήτη ομάδας στο γήπεδο με όπλο, αναφέρει στον τίτλο της η βρετανική εφημερίδα Guardian, προσθέτοντας στο ρεπορτάζ πως ο Ιβάν Σαββίδης βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο συνοδευόμενος από σωματοφύλακες και φέροντας κάτι που έμοιαζε με όπλο.

guardian

Η USA Today δημοσιεύει φωτογραφίες σε ανάρτηση με τίτλο «ιδιοκτήτης κουβαλώντας όπλο διακόπτει αγώνα στην Ελλάδα», σημειώνοντας πως το περιστατικό σημειώθηκε όταν ο διαιτητής αρνήθηκε να μετρήσει γκολ που σημειώθηκε στα τελευταία λεπτά.

USA today

Οι εικόνες από την Τούμπα έφθασαν ως τη μακρινή Αυστραλία, με την Sydney Morning Herald να σημειώνει στον τίτλο της πως ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, φέροντας θήκη όπλου, εισέβαλε στο γήπεδο.

australia

«Ελληνικός αγώνας διεκόπη, μετά την διαμαρτυρία «ένοπλου» ιδιοκτήτη ομάδας για την απόφαση διαιτητή», είναι ο τίτλος της Washington Post, που δημοσιεύει ρεπορτάζ του Associated Press, στο οποίο γίνεται αναφορά στο γκολ που σημείωσε ο Βαρέλα στα τελευταία λεπτά που ήταν και η αφορμή για την εισβολή στο γήπεδο του ιδιοκτήτη μίας από τις δύο ομάδες, ο οποίος εμφανιζόταν να φέρει όπλο.

washingtonpost

Πιο αναλυτικά ρεπορτάζ δημοσιεύουν οι αθλητικές εφημερίδες με τη γαλλική Equipe να σημειώνει στο σχετικό δημοσίευμά της: «Διακοπή, απειλές και… κομφούζιο στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη», ενώ στο κείμενο γίνεται αναφορά στην εισβολή Σαββίδη, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είναι και πρώην βουλευτής του ρωσικού κοινοβουλίου.

equipe1

Με το ελληνικό ντέρμπι ασχολήθηκαν και οι ισπανικές εφημερίδες με την Marca να σημειώνει στον τίτλο της πως «ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθεί για το ακυρωθέν γκολ στο 90’… με ένα όπλο»!.

marca

«Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο και με ένα όπλο εκφόβισε τον διαιτητή στον οποίο είπε «είσαι νεκρός», σημειώνεται στο δημοσίευμα της As.

as

Βίντεο στο οποίο καταγράφονται τα όσα διαδραματίστηκαν στο γήπεδο της Τούμπας δημοσιεύει στην ηλεκτρονική της έκδοση η ιταλική gazzetta dello sport, υπό τον τίτλο: «Ελλάδα: Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθεί έχοντας όπλο»

gazetta

ΔΗΜΟΦΙΛΗ