ΣΠΟΡ

Champions League: Βγαίνουν ντέρμπι στα προημιτελικά

Champions League: Βγαίνουν ντέρμπι στα προημιτελικά
Ώρα... κλήρωσης για το Champions League Instagram, UEFA Champions League

Μεγάλες αναμετρήσεις αναμένεται να βγουν από την κλήρωση των προημιτελικών του Champions League, το μεσημέρι της Παρασκευής (16/3) στις 13:00.

Μόλις τέσσερις χώρες έχουν εκπροσώπους σ’ αυτήν την φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς η Ισπανία έχει τρεις ομάδες, από δύο η Αγγλία και η Ιταλία, ενώ η Γερμανία έχει μόνο την Μπάγερν Μονάχου.

Το απόλυτο ρεκόρ των συνεχόμενων παρουσιών στα προημιτελικά του Champions League έχει η Μπαρτσελόνα, καθώς οι Καταλανοί θα δώσουν το «παρών» για 11 συνεχόμενη φορά. Ακολουθεί η Ρεάλ Μαδρίτης με 8 συνεχείς παρουσίες και έπεται η Μπάγερν με την 7η συνεχόμενη πρόκρισή της.

Παράλληλα, για πρώτη φορά έπειτα από 11 χρόνια η Ιταλία μετράει δύο συλλόγους στα προημιτελικά του Champions League με την Γιουβέντους και την Ρόμα, η οποία πήρε το «εισιτήριο» για 4η φορά. Τέλος, μόλις για δεύτερη φορά θα δώσουν το «παρών» η Μάντσεστερ Σίτι και η Σεβίλλη, ενώ η Λίβερπουλ επέστρεψε έπειτα από 9 χρόνια σ’ αυτήν την φάση της διοργάνωσης.

Στην κλήρωση που θα διεξαχθεί δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, ενώ τα πρώτα παιχνίδια θα πραγματοποιηθούν στις 3 και 4 Απριλίου και οι ρεβάνς στις 10 και 11 του μηνός.

Οι ομάδες που μετέχουν στα προημιτελικά:
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Σεβίλλη (Ισπανία
Λίβερπουλ (Αγγλία)
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)
Γιουβέντους (Ιταλία)
Ρόμα (Ιταλία)
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ