ΣΠΟΡ

Basket League: «Μίλησαν» οι έδρες στη 19η αγωνιστική

Basket League: «Μίλησαν» οι έδρες στη 19η αγωνιστική
Οι παίκτες του Λαυρίου πανηγύρισαν μία ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα Eurokinissi Sports

Τέσσερις αγώνες διεξήχθησαν το Σάββατο (17/3) στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League και οι γηπεδούχοι επικράτησαν σε όλους.

Στο Λαύριο, η τοπική ομάδα έκαμψε την αντίσταση του Κόροιβου Αμαλιάδας με 80-69, έχοντας πρώτο σκόρερ και πρωταγωνιστή τον Μακένζι Μουρ ο οποίος σημείωσε 18 πόντους. Πολύ καλός και ο Ντορόν Λαμπ με 16. Με αυτό το ροζ φύλλο αγώνα το Λαύριο παρέμεινε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και συνεχίζει να ονειρεύεται.

Σημαντική νίκη στη Λάρισα για τον ΓΛ Φάρο ο οποίος «λύγισε» τον Άρη με 81-76 και τον «βύθισε» ακόμα περισσότερο, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να κινδυνεύει πλέον ακόμα και με υποβιβασμό. Ο Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ με 28 πόντους ήταν κομβικός, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αποβλήθηκε ο προπονητής των φιλοξενούμενων Παναγιώτης Γιαννάκης με δύο τεχνικές ποινές στο πρώτο ημίχρονο.

Στην Πάτρα, ο Προμηθέας νίκησε τα Τρίκαλα 88-71, πιο δύσκολα απ' ό,τι δείχνει το σκορ. Ο Χρήστος Σαλούστρος πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του με 29 πόντους, ενώ για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Μιχάλης Λούντζης με 19 πόντους. Οι Πατρινοί παραμένουν στα υψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα, ενώ οι Θεσσαλοί δύσκολα θα αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της ημέρας, ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε από το Ρέθυμνο αλλά στο φινάλε ήταν ψύχραιμος κι επικράτησε με 80-72. Ο Φιλ Γκος με 18 πόντους ήταν ο κορυφαίος για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Την Κυριακή (18/3) η αγωνιστική ολοκληρώνεται με δύο αναμετρήσεις που αμφότερες θα ξεκινήσουν στις 17.00. Ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί στο ΣΕΦ τον Κολοσσό Ρόδου και ο Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη την ΑΕΚ.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη (13/3), ο Παναθηναϊκός Superfoods είχε νικήσει στο ΟΑΚΑ την Κύμη με 87-64.

Δείτε τη βαθμολογία στην παρακάτω φωτογραφία:

vathmologia

ΔΗΜΟΦΙΛΗ