ΣΠΟΡ

Moto GP: Ο Ντοβιτσιόζο κέρδισε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς (pics)

Moto GP: Ο Ντοβιτσιόζο κέρδισε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς (pics)
Στην πρώτη θέση του βάθρου ο αναβάτης της Ducati, Αντρέα Ντοβιτσιόζο. Δίπλα του ο πασίγνωστος Βαλεντίνο Ρόσι. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/NOUSHAD THEKKAIL

Το πρώτο γκραν πρι της νέας σεζόν στο Moto GP έγινε στο Κατάρ την Κυριακή (18/03) και ο Ιταλός αναβάτης της Ducati ήταν αυτός που κατάφερε να δει πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού.

Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο αναδείχτηκε νικητής στον πρώτο αγώνα της χρονιάς του Μoto GP. Στο γκραν πριν του Κατάρ τερμάτισε κατά 0,027΄΄ νωρίτερα από τον Μαρκ Μαρκεθ, ενώ τρίτος πέρασε τη γραμμή του φίνις ο Βαλεντίνο Ρόσι. Ο οδηγός της Ducati δεν είχε ξεκινήσει καλά, μένοντας στην 8η θέση στους πρώτους γύρους. Όμως, ο Ντοβιτσιόζο άρχισε να ανεβαίνει σταδιακά, έφτασε στη 2η θέση, πίσω από τον πρώτο Ζαρκό και στον 18ο γύρο, το τοπίο «καθάρισε».

Ο Ντοβιτσιόζο προσπέρασε τον Ζαρκό, όπως και ο Μάρκεθ, αλλά και ο Ρόσι, με τον πρώτο όμς να είναι ο νικητής της κούρσας και να παίρνει έτσι τους 25 βαθμούς για το γεγονός ότι είδε… πρώτος την καρό σημαία. Ο Μαρκ Μάρκεθ πήρε 20 βαθμούς, ο Βαλεντίνο Ρόσι 16 και ακολουθούν στην κατάταξη οι Κράτσλοου με 13, Πετρούτσι με 11, Βινιάλες με 10, Πεντρόσα με 9, Ζαρκό με 8, Ιανόνε με 7 και Μίλερ με 6 βαθμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ