ΣΠΟΡ

Η UEFA απειλεί τη Λιόν με ευρωπαϊκό αποκλεισμό (vid)

Η UEFA απειλεί τη Λιόν με ευρωπαϊκό αποκλεισμό (vid)
Η συμπεριφορά των οπαδών της Λιόν πριν τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ, μπορεί να φέρει προβλήματα στη γαλλική ομάδα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/SEBASTIEN NOGIER

Τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν πριν τον αγώνα Λιόν – ΤΣΣΚΑ Μόσχας στις 15 Μαρτίου δεν αποκλείεται να επιφέρουν τιμωρία της γαλλικής ομάδας από την UEFA.

Στον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των «16» του Europa League, ανάμεσα στη Λιόν και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έγιναν σοβαρά επεισόδια από τους οπαδούς της γαλλικής ομάδας με δυνάμεις της αστυνομίας. Τα θλιβερά γεγονότα έγιναν στις 15 Μαρτίου έξω από το γήπεδο της γαλλικής ομάδας, με αρκετούς αστυνομικούς να καταλήγουν σοβαρά τραυματισμένοι στο νοσοκομείο.

Οι οπαδοί της Λιόν και στο παρελθόν είχαν… πρωταγωνιστήσει σε τέτοια περιστατικά, με αποτέλεσμα η UEFA να έχει υπό παρακολούθηση τον κόσμο των «λιονέ». Το τελευταίο, πριν από αυτό που έγινε στο περιθώριο του αγώνα με τους Μοσχοβίτες, συμβάν ήταν αυτό του περασμένου Απριλίου στον αγώνα της γαλλικής ομάδας με την Μπεσίκτας. Η απόφαση, πάντως, για τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα ανακοινωθείς στις 31 Μαΐου.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τη Λιόν περιλαμβάνουν και ρατσιστική συμπεριφορά από πλευράς των οπαδών ενώ πηγές της UEFA αναφέρουν πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ακόμα και για ευρωπαϊκό αποκλεισμό ενός έτους της γαλλικής ομάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ