ΣΠΟΡ

Euroleague: Ήττα για Ολυμπιακό στη Μόσχα, προκρίθηκε η Χίμκι

Euroleague: Ήττα για Ολυμπιακό στη Μόσχα, προκρίθηκε η Χίμκι
Ο Γιάνις Στρέλνιεκς σε μία προσπάθειά του στο παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τον Ολυμπιακό. Eurokinissi Sports

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας νίκησε τον Ολυμπιακό με 89-81 και κατέκτησε και μαθηματικά την πρώτη θέση, ενώ η Χίμκι πέρασε από την έδρα της Εφές και προκρίθηκε στα πλέι οφ.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πάλεψε με όλες τις δυνάμεις που είχε για τη νίκη, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και πήραν εκείνοι το ροζ φύλλο αγώνα και μαζί κατέλαβαν και μαθηματικά την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, με τρεις αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε.

Ο Νάντο Ντε Κολό αποτέλεσε άλυτο γρίφο για την άμυνα του Ολυμπιακού και σταμάτησε στους 24 πόντους, ενώ τόσους σημείωσε και ο Γιώργος Πρίντεζης, αλλά δεν πήρε τις απαιτούμενες βοήθειες.

Στο δεύτερα χρονικά παιχνίδι της ημέρας, η Χίμκι ξέσπασε στο τέλος και νίκησε με 85-73 την Αναντολού Εφές εκτός έδρας, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Στη Βιτόρια, η Μπασκόνια «σκόρπισε» την Μπάμπεργκ με 103-79 κι έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης προσπερνώντας τη Μακάμπι και υπερτερώντας παράλληλα σε πιθανή ισοβαθμία.

Τέλος, η Μάλαγα πήρε τον «εμφύλιο» με την Μπαρτσελόνα έπειτα από ένα άκρως θεαματικό παιχνίδι (95-91) με τους Ανδαλουσιανούς πάντως να μην έχουν ελπίδες πρόκρισης.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο την Πέμπτη (22/3) όσο και την Παρασκευή (23/3) θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις για την 28η «στροφή».

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 91-71

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 87-73

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 77-65

Βαλένθια (Ισπανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 96-88

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 89-81

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Χίμκι (Ρωσία) 73-85

Μπασκόνια (Ισπανία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία) 103-79

Μάλαγα (Ισπανία)- -Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 95-91

Δείτε τη βαθμολογία στην παρακάτω εικόνα:

standings

ΔΗΜΟΦΙΛΗ