ΣΠΟΡ

Πιο κοντά στην επανέναρξη της Super League

Πιο κοντά στην επανέναρξη της Super League
Η μπάλα θα... κυλήσει στα γήπεδα της Super League, όπως όλα δείχνουν, το Σαββατοκύριακο 31 Μαρτίου - 1 Απριλίου. Eurokinissi Sports

Ορατό είναι το ενδεχόμενο της άμεσης επιστροφής στα γήπεδα για τις ομάδες της Super League, μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Βασική προϋπόθεση για να παιχτεί ξανά ποδόσφαιρο στη Super League, ήταν το να υπογράψουν το έγγραφο με τους όρους του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, οι 16 ΠΑΕ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Αρχικά υπήρξε η απαίτηση να υπογράψουν όλες οι ομάδες, ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως στο υφυπουργείο έχουν αποφασίσει να «σφυρίξουν» για τη σέντρα ακόμα και να υπογράψουν τελικά οι 15 από τις 16 ομάδες.

Η τελευταία εξέλιξη στο συγκεκριμένο θέμα, ήταν η νέα επιστολή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι», που αρχικά έδειχναν να είναι αρνητικοί στο να πουν «ναι» στις απαιτήσεις του Γιώργου Βασιλειάδη, έστειλαν νέα επιστολή στη Super League με την οποία αποδέχονται τους όρους του υφυπουργού. «Κατόπιν του περιεχομένου της επιστολής που σας απέστειλε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης, με την οποία καλύπτεται πλήρως η θέση μας περί διαβούλευσης για εξειδίκευση και βελτίωση των θέσεων του από τους φορείς του ποδοσφαίρου σας δηλώνουμε ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεσμεύεται αναφορικά με το τεθέν από τον κ. Υφυπουργό πλαίσιο και σας εξουσιοδοτεί να προβείτε σε κάθε σχετικά απαιτούμενη ενέργεια», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή του «τριφυλλιού».

Συνεπώς, αυτή τη στιγμή ο υφυπουργός έχει τη συναίνεση των 13 από τις 16 ομάδων κι απομένει να φανεί αν θα αλλάξουν γνώμη οι ΠΑΕ ΑΕΛ και Ξάνθη. Αυτό γιατί δεδομένα ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με όσα ζητάει ο Γιώργος Βασιλειάδης κι έχει εξαρχής εκφράσει την αντίρρησή του στις προτάσεις, τους όρους και τις κινήσεις του υφυπουργού. Σε κάθε περίπτωση, τη Δευτέρα (26/03) θα αποφασιστεί οριστικά τι θα γίνει και αν υπάρξει εξέλιξη και επανέναρξη του πρωταθλήματος, τότε οι αγώνες θα γίνουν το προσεχές Σαββατοκύριακο (31/3 – 1/4).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ