ΣΠΟΡ

Europa Cup: «Χρυσά» κορίτσια στην Ισπανία!

Europa Cup: «Χρυσά» κορίτσια στην Ισπανία!
Μια από τις προσπάθειες της Αλεξάνδρας Ασημάκη στον τελικό με τη Ρωσία. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/Lavandeira jr

Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών νίκησε 9-8 τη Ρωσία στον τελικό του Final-6 στο νεοσύστατο Europa Cup και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, το πρώτο μετά  το χάλκινο στο World League του 2012.

Μια από τις παραδοσιακά καλύτερες εθνικές ομάδες της Ελλάδας, επέστρεψε στις επιτυχίες. Η εθνική πόλο γυναικών πήρε μέρος στο νεοσύστατο Europa Cup και στο Final-6 που έγινε στην Ισπανία, καταφέρνοντας να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση επικράτησαν 9-8 της Ρωσίας, χάλκινη ολυμπιονίκης στο Ρίο το 2016, και κατέκτησαν το τρόπαιο στη διοργάνωση που ολοκληρώθηκε το Σάββατο (24/03) στην Ποντεβέδρα της Ισπανίας.

Η ελληνική ομάδα βρέθηκε να χάνει 2-0 στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου, αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει 2-2, 11 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, χάρη σε τέρματα των Ξενάκη και Καλαργυρού. Η Προκόφιεβα έβαλε μπροστά τη Ρωσία στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ωστόσο ακολούθησαν πέντε «αναπάντητα» γκολ για το συγκρότημα του Γιώργου Μορφέση που προηγήθηκε 7-3 στο ξεκίνημα του τελευταίου οκταλέπτου. Οι Ρωσίδες δεν παρέδωσαν τα «όπλα» και κατάφεραν να πλησιάσουν στο γκολ (9-8), 44 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ωστόσο η εθνική κράτησε το προβάδισμα και πανηγύρισε την πρώτη θέση στη διοργάνωση.

Οκτάλεπτα: 0-1, 2-1, 4-1, 3-5

ΡΩΣΙΑ (Αλεξάντερ Γκαϊντούκοφ): Βερχογκλιάντοβα, Βαχίτοβα, Προκόφιεβα 1, Καρίμοβα 1, Μπορίσοβα 1, Γκορμπούνοβα 1, Σερζάντοβα, Σιμάνοβιτς 1, Τιμοφέεβα 1, Τσούρζινα, Ιβάνοβα 2, Ρίζκοβα, Καρνάουχ.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 1, Βασ. Διαμαντοπούλου 2, Ελευθεριάδου 2, Μαργ. Πλευρίτου, Αβραμίδου, Ασημάκη, Πάτρα, Χυδηριώτη 1, Καλαργυρού 1, Ελευθ. Πλευρίτου, Ξενάκη 2, Χρ. Διαμαντοπούλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ