ΣΠΟΡ

Σοβαρά επεισόδια στον Πειραιά μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και ΜΑΤ λόγω Τσακαλώτου

Σοβαρά επεισόδια στον Πειραιά μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και ΜΑΤ λόγω Τσακαλώτου
Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο του Πειραιά EUROKINISSI / ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Μεγάλη ένταση επικράτησε το απόγευμα της Τετάρτης (28/3) στο κέντρο του Πειραιά μεταξύ δυνάμεων της Αστυνομίας και οπαδών του Ολυμπιακού, λίγο πριν ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Ο Υπουργός Οικονομικών ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει στις 19:00 στο ξενοδοχείο «Θεοξενία» με θέμα: «Το σχέδιο της Αριστεράς μετά τα Μνημόνια», σε εκδήλωση της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, λίγη ώρα πριν την έναρξη της ομιλίας, προκλήθηκαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών και κροτίδες κρότου και λάμψης.

Όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 200 οπαδοί των «ερυθρόλευκων» πλησίασαν στο ξενοδοχείο φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ομάδας τους και κατά της Κυβέρνησης. Τότε, οι δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να τους «διαλύσουν» και για τον λόγο αυτό, έκαναν χρήση χημικών και κροτίδων κρότου και λάμψης. Αυτό προκάλεσε έντονα επεισόδια, τα οποία κλιμακώθηκαν στο κέντρο του Πειραιά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ένας οπαδός του Ολυμπιακού έχει τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι, ενώ οι «μάχες» μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίστηκαν σε κεντρικούς δρόμους της περιοχής. Η λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείων είχε μετατραπεί σε… πεδίο μάχης, ενώ οι οπαδοί των Πειραιωτών πέταξαν πέτρες και πολλά αντικείμενα εναντίον των ΜΑΤ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ