ΣΠΟΡ

Basket League: Ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ για πρώτη φορά φέτος

Basket League: Ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ για πρώτη φορά φέτος
Ο Γιάνις Στρέλνιεκς ήταν μεταξύ των κορυφαίων στη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ. Eurokinissi Sports

Ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ 100-86 στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Basket League.

Αυτή ήταν η πρώτη φετινή επικράτηση της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου επί της Ένωσης, καθώς είχαν προηγηθεί οι ήττες στο ΟΑΚΑ στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, αλλά και ο θρίαμβος του «Δικεφάλου» στο Ηράκλειο, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι φιλοξενούμενοι... ξέχασαν να παίξουν άμυνα κι αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι δέχτηκαν εκατό πόντους. Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν πρώτος σκόρερ των νικητών με 21 πόντους κι εννιά ασίστ, αλλά υπέπεσε και σε ισάριθμα λάθη. Άξιος συμπαραστάτης του ο Γιάνις Στρέλνιεκς, με τον Λετονό γκαρντ να προσθέτει 18 πόντους.

Από πλευράς ηττημένων ο Κέβιν Πάντερ σημείωσε 24 πόντους, με τους 21 να έρχονται στην τρίτη περίοδο, ενώ δεν αγωνίστηκε ο Μάνι Χάρις για να προφυλαχθεί ενόψει του κρίσιμου επαναληπτικού της Μεγάλης Τετάρτης (4/4) με τη Στρασμπούρ στη Γαλλία.

Με αυτή τη νίκη οι «ερυθρόλευκοι» εδραιώθηκαν στη δεύτερη θέση, ενώ η ΑΕΚ είναι τρίτη μαζί με Λαύριο, ΠΑΟΚ και Προμηθέα Πάτρας.

Ο τελευταίος, στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας νίκησε εντός έδρας το Ρέθυμνο με 94-72. Οι γηπεδούχοι προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στην ένατη θέση και δύσκολα θα μπουν στα πλέι οφ.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής ολοκληρώνεται τη Δευτέρα (2/4, 18.00) με το παιχνίδι του Παναθηναϊκού Superfoods με τον Άρη στο ΟΑΚΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ