ΣΠΟΡ

Champions League: Λίβερπουλ-Ρόμα στην πρώτη μάχη με φόντο τον τελικό

Champions League: Λίβερπουλ-Ρόμα στην πρώτη μάχη με φόντο τον τελικό
REUTERS/Stefan Wermuth

Η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ υποδέχεται στο Άνφιλντ τη Ρόμα του Μανωλά, στον πρώτο ημιτελικό του Champions League, απόψε στις 21:45.

34 χρόνια μετά τη «μάχη» τους στον τελικό του -τότε- Κυπέλλου Πρωταθλητριών, στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, όπου η αγγλική ομάδα είχε επικρατήσει 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι, αφού η λήξη της κανονικής διάρκειας τις βρήκε ισόπαλες 1-1, Λίβερπουλ και Ρόμα αναμετρώνται ξανά, με στόχο αυτή τη φορά να βάλουν τις βάσεις της πρόκρισης στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πρόσωπο της βραδιάς αναμένεται να είναι ο Μοχάμεντ Σαλάχ, που θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα τη φανέλα της οποίας φορούσε για δύο χρόνια πριν «μετακομίσει» στη Λίβερπουλ.

2018 04 23T204727Z 1592985325 RC13CE437F20 RTRMADP 3 SOCCER CHAMPIONS LIV ROM PREVIEW


Πηγή: Action Images via Reuters/Carl Recine

Πρόωρος «τελικός» την Τετάρτη

Ο «πρόωρος τελικός» της Μπάγερν Μονάχου κόντρα στην -κάτοχο του τροπαίου- Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία προσπαθεί να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης για τρίτη διαδοχική φορά, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων της ημιτελικής φάσης του Champions League.

Πέρυσι η «βασίλισσα» αναμετρήθηκε με τους Βαυαρούς στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και πήρε την πρόκριση με συνολικό σκορ 6-3, αφού οι «μερένγκες» νίκησαν 2-1 στο Μόναχο και 4-2 στην παράταση στην Ισπανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα που θα επικρατήσει σε αυτό το ζευγάρι θα είναι η -τυπικά- γηπεδούχος στον τελικό.

Συνοπτικά το πρόγραμμα των ημιτελικών:

ΤΡΙΤΗ
Λίβερπουλ (Αγγλία)-Ρόμα (Ιταλία)

ΤΕΤΑΡΤΗ
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Β' ΑΓΩΝΕΣ
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 1/5
Ρόμα (Ιταλία)-Λίβερπουλ (Αγγλία) 2/5

*Ο τελικός θα διεξαχθεί στο «NSC Olimpiyskiy» του Κιέβου στις 26 Μαΐου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ