ΣΠΟΡ

Champions League: Ματσάρα και προβάδισμα για Λίβερπουλ (vid+pics)

Champions League: Ματσάρα και προβάδισμα για Λίβερπουλ (vid+pics)
Η Λίβερπουλ έχει τεράστιο προβάδισμα να βρεθεί στον τελικό του Champions League. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/PETER POWELL

Η Λίβερπουλ επικράτησε 5-2 της Ρόμα στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Champions League στο «Άνφιλντ» και πήρε τεράστιο προβάδισμα για να είναι στον τελικό που θα γίνει στο Κίεβο στις 26 Μαΐου.

Με οδηγό και τεράστιο πρωταγωνιστή τον Μοχάμεντ Σαλάχ, η Λίβερπουλ δείχνει πως φέτος έχει βαλθεί να… τρελάνει όλη την Ευρώπη και να φτάσει ως το τέλος του δρόμου στο Champions League. «Θύμα» του Αιγύπτιου σούπερ σταρ, που είναι σε τρομακτική κατάσταση, αυτή τη φορά ήταν η Ρόμα. Οι «τζαλορόσι» είδαν τον πρώην παίκτη τους να οδηγεί την ομάδα του στο εμφατικό 5-0 μέχρι το 80’, το οποίο όμως έγινε 5-2 στο τέλος και αφήνει μια… χαραμάδα ελπίδας για τον επαναληπτικό που θα γίνει στη Ρώμη και το «Ολίμπικο» στις 2 Μαΐου.

Στο ματς του «Άνφιλντ», πάντως, πριν από το οποίο υπήρξαν συγκρούσεις των οπαδών των δυο ομάδων στους δρόμους του Λίβερπουλ, μετά το πρώτο μισάωρο ήρθε… κόκκινη καταιγίδα με εκφραστή τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο «δαιμονισμένος» άσος των «Reds» με ένα εντυπωσιακό πλασέ στο 36’ άνοιξε το σκορ, χωρίς να πανηγυρίσει λόγω του παρελθόντος του στη Ρόμα, ενώ στο 45’ ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-0 για τη Λίβερπουλ.

Ο Σαλάχ συνέχισε το προσωπικό του… σόου, καθώς στο 56’ έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Ρόμα, έδωσε τη μπάλα στον Μανέ και αυτός σκόραρε για το 3-0. Στο 61’, ο Σαλάχ και πάλι εξέθεσε την άμυνα των Ιταλών και «σέρβιρε» στον Φιρμίνο που με ωραίο πλασέ έκανε το 4-0, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, ο Μανέ έφτασε σε δεύτερο προσωπικό τέρμα «ανεβάζοντας» τον δείκτη του σκορ στο 5-0 για τη Λίβερπουλ. Το «Άνφιλντ»… χόρευε εκστασιασμένο από την εικόνα της ομάδας, ο Κλοπ απέσυρε τον Σαλάχ για να του δώσει «ανάσες» και να πάρει το χειροκρότημα από τον κόσμο, με τη Ρόμα να αναθαρρεί στο φινάλε. Ο Τζέκο στο 81’ μείωσε σε 5-1 και στο 85’ το κερδισμένο πέναλτι του Βόσνιου εκτέλεσε εύστοχα ο Περότι για το τελικό 5-2 στο Λίβερπουλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη νίκη που παίρνει η Λίβερπουλ σε πρώτο ματς για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ή του Champions League, από το 1985 και το 4-0 επί του Παναθηναϊκού στο «Άνφιλντ». Τις υπόλοιπες φορές που βρέθηκε σε τελικό, στα πρώτα ματς της τετράδας δεν είχε πάρει τη νίκη αλλά είχε πάρει προκρίσεις στις ρεβάνς. Ο Παναθηναϊκός… εμπλέκεται και σε ένα ακόμα στοιχείο που αφορά το ματς που έγινε στο «Άνφιλντ». Οι «πράσινοι» είναι η μοναδική ομάδα που δέχθηκε πέντε γκολ στο πρώτο ματς ενός ευρωπαϊκού ζευγαριού και κατάφερε να προκριθεί στον επαναληπτικό. Στους «16» του Κυπέλλου UEFA της σεζόν 1987-1988, ο Παναθηναϊκός έχασε 5-2 στην Ουγγαρία από τη Χόνβεντ αλλά νίκησε 5-1 στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ και πέρασε στους «8»!

Το αν θα καταφέρει να κάνει ένα τέτοιο… θαύμα η Ρόμα στο «Ολίμπικο», είναι κάτι που αμφισβητείται πολύ έντονα. Ειδικότερα με τη δαιμονιώδη φόρμα στην οποία βρίσκεται ο Μοχάμεντ Σαλάχ και όλη η επιθετική γραμμή της Λίβερπουλ…

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Μίλνερ, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (18’ Βάιναλντουμ), Μανέ, Φιρμίνο (90' Κλάβαν), Σαλάχ (75' Ινγκς).

ΡΟΜΑ: Άλισον. Φλορέντσι, Φάσιο, Μανωλάς, Ζεσούς, Ντε Ρόσι (65’ Περότι), Στρούτμαν (65’ Γκοναλόν), Κόλαροφ, Ναϊνγκολάν, Ουντέρ (46’ Σικ), Τζέκο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ