ΣΠΟΡ

Champions League: Σοβαρά επεισόδια με έναν τραυματία πριν από τον αγώνα Λίβερπουλ-Ρόμα

Champions League: Σοβαρά επεισόδια με έναν τραυματία πριν από τον αγώνα Λίβερπουλ-Ρόμα
Reuters

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν πριν από τον αγώνα της Λίβερπουλ με τη Ρόμα για τα ημιτελικά του Champions League. Ένας 53χρονος άντρας, ο οποίος θεωρείται πως είναι φίλαθλος της Λίβερπουλ, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο νεαρών Ιταλών, που φέρονται να του επιτέθηκαν και πλέον αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σε ανακοίνωσή της η αγγλική ομάδα δηλώνει «σοκαρισμένη» από την επίθεση που δέχθηκε ο 53χρονος, ο οποίος φέρει τραύματα στο κεφάλι, και εκφράζει τη συμπαράστασή της.

«Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως το θύμα χτυπήθηκε με μία ζώνη και έπεσε στο έδαφος», ανέφερε αξιωματούχος της αστυνομίας στο BBC. «Η κατάσταση του είναι κρίσιμη και έχουν ενημερωθεί οι συγγενείς του».

Σοβαρά επεισόδια πριν από τον αγώνα

Λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού οπαδοί των δύο ομάδων συγκρούστηκαν σε δρόμο του Λίβερπουλ.

Περίπου 80 οπαδοί της Ρόμα που είχαν ακολουθήσει την ομάδα τους στην Αγγλία κατάφεραν να φτάσουν σε σημείο όπου είχαν συγκεντρωθεί οι οπαδοί της αντίπαλης ομάδας. Σε πλάνα του βρετανικού κρατικού δικτύου φαίνεται ένας από τους Ιταλούς να κρατά ένα σφυρί.

«Μία ομάδα οπαδών της Ρόμα έφτασε στην οδό Walton Breck και επιτέθηκε, χρησιμοποιώντας ζώνες», ανέφερε δημοσιογράφος του BBC. Ένας οπαδός της Λίβερπουλ δέχθηκε ένα χτύπημα, έπεσε στο έδαφος και χρειάστηκε ιατρική βοήθεια, ενώ ακολούθησαν «οδομαχίες».

Σύμφωνα με δημοσιογράφο της Sunday Times «η επίθεση ήταν ξαφνική».

Επτά άτομα συνελήφθησαν, ηλικίας μεταξύ 20 και 43 ετών, και αντιμετωπίζουν – κατά περίπτωση – διάφορες κατηγορίες.

Πηγή της αστυνομίας ανέφερε πως οι οπαδοί και των δύο ομάδων «συμμετείχαν σε διάφορα περιστατικά».

«Πολλοί από τους φιλάθλους (σ.σ. στο γήπεδο)… είχαν φωτοβολίδες και η έρευνα για τον εντοπισμό των ενόχων συνεχίζεται», είπε η ίδια πηγή, αναφέροντας πως έγιναν ενδελεχείς έλεγχοι και στο γήπεδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ