ΣΠΟΡ

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης: Χωρίς νικητή το clasico

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης: Χωρίς νικητή το clasico
Ισόπαλο 2-2 έληξε το μεγάλο ντέρμπι της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ALEJANDRO GARCIA

Η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης αναμετρήθηκαν στο «Καμπ Νου» σε ένα χορταστικό clasico που ολοκληρώθηκε 2-2 μετά από έναν αγώνα γεμάτο ένταση…

Μπορεί να ήταν αδιάφορο βαθμολογικά, όμως, ποτέ ένα ντέρμπι ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν μπορεί να είναι… βαρετό. Πριν ξεκινήσει, άλλωστε, υπήρξε μεγάλη συζήτηση για το αν έπρεπε να κάνει η «Βασίλισσα» το γνωστό «pasillo» στην ήδη πρωταθλήτρια «Μπάρτσα». Κάτι που τελικά δεν έγινε, αφού όπως είπε ο Ζιντάν δεν είχαν κάνει κι οι Καταλανοί το ίδιο όταν η Ρεάλ επέστρεψε τροπαιούχος από το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Όπως ήταν λογικό, το clasico στο «Καμπ Νου» είχε για άλλη μια φορά ένταση, πάθος, γκολ κι αρκετή… γκρίνια για τη διαιτησία.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε πολύ πιο δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 9’ πήρε προβάδισμα με τον Λουίς Σουάρες που πέτυχε το έκτο γκολ του απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης σε 10 ματς. Η απάντηση της «Βασίλισσας» ήρθε πολύ γρήγορα, αφού στο 14’ με προβολή ο Κριστιάνο Ρονάλντο ισοφάρισε. Ήταν ένα ακόμα γκολ του Πορτογάλου σούπερ σταρ στο «Καμπ Νου», όμως, στη φάση αυτή ο ηγέτης της Ρεάλ τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστικά αλλαγή στο ημίχρονο.

Στο 40’ έγινε η φάση που έβαλε… φωτιά στο ματς. Μετά από μια προσπάθεια του Μπενζεμά που «έξυσε» το δοκάρι των «μπλαουγκράνα», υπήρξε ένταση μεταξύ των παικτών, όλοι τα έβαλαν με… όλους αλλά την πλήρωσε ο Σέρτζι Ρομπέρτο για χτύπημα στον Μαρσέλο. Έτσι, η Μπαρτσελόνα έμεινε με 10 παίκτες στο φινάλε του ημιχρόνου, όμως, αυτό δεν την πτόησε. Η ομάδα του Βαλβέρδε, στο 52’ με το 26ο γκολ του Μέσι σε clasico έκανε το 2-1 κι έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς στο «Καμπ Νου», το οποίο για άλλη μια φορά είχε πανό και συνθήματα υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας!

Η Ρεάλ, πάντως, δεν το… έβαλε κάτω και έψαξε όχι απλά την ισοφάριση αλλά και τη νίκη. Στο 72’ ένα τρομερό βολέ του Γκάρεθ Μπέιλ έκανε το 2-2, ενώ στο 76’ δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Μαρσέλο από τον Τζόρντι Άλμπα. Ο Μέσι είχε δυο καλές στιγμές στο 81’ και το 82’, η Ρεάλ πίεσε στη συνέχεια χωρίς να βγάλει «καθαρή» φάση για το 3-2 το οποίο όμως δεν ήρθε. Η Μπαρτσελόνα με την ισοπαλία ουσιαστικά είναι η… κερδισμένη καθώς διατήρησε το αήττητο στο πρωτάθλημα, ενώ πλέον η Ρεάλ Μαδρίτης επικεντρώνονται στον τελικό του Champions League απέναντι στη Λίβερπουλ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ