ΣΠΟΡ

Ευρωλίγκα Final 4: Στον… δρόμο για την κορυφή της Ευρώπης

Ευρωλίγκα Final 4: Στον… δρόμο για την κορυφή της Ευρώπης
Τζάμπολ στο Final 4 του Βελιγραδίου Euroleague

Στο Βελιγράδι «χτυπάει» η… καρδιά του ευρωπαϊκού μπάσκετ, καθώς την Παρασκευή (18/5) θα ξεκινήσει το Final 4 με την συμμετοχή των Φενέρμπαχτσε, Ζαλγκίρις, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ Μαδρίτης.

Η πρωτεύουσα της Σερβίας και η «Stark Arena» θα φιλοξενήσουν την τελική φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, με στόχο την ανάδειξη του νέου Πρωταθλητή Ευρώπης. Η αυλαία στο 18ο Final 4 της Ευρωλίγκας, θα ανοίξει στις 19:00 όπου η Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα αντιμετωπίσει την Ζαλγκίρις Κάουνας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Οι Τούρκοι, υπό την καθοδήγηση του «Ζοτς» πηγαίνουν στο Βελιγράδι με στόχο να κάνουν το back to back και να κρατήσουν τα σκήπτρα στην Κωνσταντινούπολη, ενώ οι Λιθουανοί επιστρέφουν σε τελική φάση έπειτα από 19 χρόνια, όταν και την σεζόν 1998-’99 έφτασαν στην κατάκτηση του τίτλου.

Ο δεύτερος ημιτελικός θα λάβει χώρα, λίγες ώρες αργότερα, στις 22:00 όπου θα αναμετρηθούν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη και η Ρεάλ Μαδρίτης του Πάμπλο Λάσο. Οι Ρώσοι θέλουν να επιστρέψουν στην κορυφή της Ευρώπης, έπειτα από δύο χρόνια, μετρώντας 7 κατακτήσεις, ενώ οι Ισπανοί είναι αυτοί που έχουν σηκώσει τις περισσότερες κούπες, στο κορυφαίο επίπεδο, με 9 τίτλους και τελευταίο την σεζόν 2014-’15 στον τελικό που έγινε στο «σπίτι» τους, κόντρα στον Ολυμπιακό.

Το πρόγραμμα του Final 4:

Παρασκευή 18 Μαΐου
19:00 Φενέρμπαχτσε - Ζαλγκίρις
22:00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ρεάλ Μαδρίτης

Κυριακή 20 Μαΐου
18:00 Μικρός Τελικός
21:00 Μεγάλος Τελικός

ΔΗΜΟΦΙΛΗ