ΣΠΟΡ

Ευρωλίγκα: Στον τελικό η Φενέρμπαχτσε

Ευρωλίγκα: Στον τελικό η Φενέρμπαχτσε
Καθοριστική η συνεισφορά του Ντίξον για τη Φενέρμπαχτσε Eurokinissi Sports

Η Φενέρμπαχτσε επικράτησε 76-67 της Ζαλγκίρις Κάουνας στον πρώτο ημιτελικό του Final Four της Euroleague στο Βελιγράδι και εξασφάλισε μια θέση στον τελικό της Κυριακής (20/05).

Μια μεγάλη μάχη, ένα παιχνίδι αμφίρροπο και συναρπαστικό στη μεγαλύτερη διάρκειά του, χάρισε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ο πρώτος ημιτελικός του Final Four της Euroleague στο Βελιγράδι. Εν τέλει, αυτή που… χαμογέλασε ήταν η Φενέρμπαχτσε καθώς επικράτησε 76-67 της Ζαλγκίρις Κάουνας που είδε το «τρελό» ταξίδι της στη διοργάνωση να ολοκληρώνεται ουσιαστικά, αφού λίγη σημαία έχει το γεγονός ότι θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό. Ο μεγάλος στόχος ήταν το τρόπαιο και η μεγαλειώδης έκπληξη, όμως, οι Τούρκοι για άλλη μια φορά αποδείχθηκαν έτοιμοι για όλα σε ένα Final Four και ήταν αυτοί που πέρασαν στον τελικό.

Αυτό συνέβη για τρίτη διαδοχική φορά, με τη Φενέρμπαχτσε να παίζει στον τελικό του Βερολίνου του 2016, όπου ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στον τελικό της Κωνσταντινούπολης όπου νίκησε τον Ολυμπιακό και πήρε το τρόπαιο το 2017, και πλέον στο Βελιγράδι έχει ήδη περάσει και… περιμένει. Μάλιστα, η Φενέρμπαχτσε έγινε μόλις η έκτη ομάδα στην ιστορία που καταφέρνει να βρεθεί σε τρεις διαδοχικούς τελικούς. Η Γιουγκοπλάστικα ήταν αυτή που το έκανε πρώτη (1989, 1990, 1991), ακολούθησε ο Παναθηναϊκός (2000, 2001, 2002), η Μακάμπι Τελ Αβίβ (2004, 2005, 2006), η ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2006, 2007, 2008, 2009) όντας η μοναδική με τέσσερις σερί τελικούς μάλιστα και η Ρεάλ Μαδρίτης (2013, 2014, 2015).

Αναφορικά με τον αγώνα στην «Stark Arena» του Βελιγραδίου, η Φενέρμπαχτσε έδειξε από την αρχή πως θα πορευτεί με όπλο την πολύ σκληρή άμυνα. Κάτι που είχε αποτέλεσμα, αφού η… καλοκουρδισμένη «μηχανή» της Ζαλγκίρις του Γιασικεβίτσιους, έδειχνε να μην βρίσκει αντίδοτο στην άμυνα που είχε σχεδιάσει ο Ομπράντοβιτς. Η αντίδραση των Λιθουανών ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο, ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο και στις αρχές του τέταρτου, όμως, ο Ομπράντοβιτς… εμφάνισε τον ημιξεχασμένο στη διάρκεια της σεζόν Ντίξον, ο οποίος με 19 πόντους σε 11 λεπτά συμμετοχής «σκότωσε» τους Λιθουανούς κι έδωσε στη Φενέρμπαχτσε την πρόκριση στον τελικό. Εκεί, θα αντιμετωπίσει έναν εκ των ΤΣΣΚΑ Μόσχας ή Ρεάλ Μαδρίτης που κοντράρονται στον δεύτερο ημιτελικό που ξεκινά στις 22:00.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ